maanantai 2. maaliskuuta 2015

Kotitekoista värihoitoa

Flunssakierros numero 2. Olo on hieman tukkoinen ja vetämätön, ja sen myötä maailma on näyttänyt tasaisen harmaalta.

Tähän olotilaan voisi jäädä helposti vellomaan, mutta näin en ajatellut kuitenkaan tehdä. Liekö sisäinen värien kaipuu, joka päätti toisin?

Nyt pitää saada annos kotitekoista värihoitoa, sillä väreistä saa voimaa ja hyvää mieltä. 
Päätin kaivaa esille kuvia kukista. Ne suorastaan hehkuvat värien runsautta, jota rauhoittava ja sopusointuinen vihreä kuitenkin hallitsee.
 
 
Luonnon värisilmä on erehtymätön. Luonnossa värit tuskin koskaan tuntuvat vääriltä, vaikka lähempi tarkastelu osoittaisi hyvinkin mielenkiintoisia väriyhdistelmiä. 
 
Tarkastele yksittäistä kukkaa. Lähempi tutkiminen osoittaa, että erilaisia värisävyjä voi olla samassa kukassa hyvinkin monia. Katso myös, millaisessa suhteessa niitä on toisiinsa nähden. Tulos voi olla yllättävä, mutta silti sopusointuinen.
 
 
Tässä vain pieni läpileikkaus luonnon värien ilottelusta. Omaa pihaa suunnitellessa on hyvä kuitenkin muistaa, että kiinnostava piha syntyy muutaman värin ympärille. Liian suuri kirkkaiden kukkien värikavalkadi saa aikaan levottoman pihan, jossa värit alkavat kilpailla toisiaan vastaan.
 
Vaikka väreistä pitäisikin, kannattaa muistaa, että maltti on valttia tässäkin asiassa.

4 kommenttia:

  1. Heh, minulla varmaan on juuri sellainen värien sekamelska tuolla puutarhassa, mutta ehkä minä vihdoinkin tulevana kesänä saan aikaiseksi vähän järjestellä kukkasia värien mukaan, toivossa on hyvä elää ;-P
    Pidän kukkien tarkastelusta lähemmin, otan mielelläni makrokuvia, joita sitten koneen näytöltä tarkastelen ja hämmästyn kerta toisen jälkeen kuinka kauniita yksityiskohtia niin pienestäkin kukkasesta löytyy <3
    Väriterapia on todellakin paikallaan juuri nyt, kun lumikinokset ovat vielä paksut!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin lohduttaa, että niin minullakin on. Opintojen myötä on ymmärrys näistä asioista onneksi hieman lisääntynyt, joten kukkien järjestelyä järkevämpiin kokonaisuuksiin on jo viime kesänä tullut tehtyä pihamaalla. Kerätään vielä voimia tulevaan kesäurakointiin, ja nautitaan toistaiseksi vain kuvien tarjoamasta väriterapiasta.

      Poista
  2. Aah ihanaa! Että mä rakastan kukkia, ihan kaikkia. Tosin daalia saa minut suorastaan hurmioon...OMG (en oo ihan pihalla vielä;)) Kiitos kauniista kuvista tän päiväisen räntäsateen keskellä. Onneksi Vilma ja Venla tulevat taas mummilaan muutaman päivän päästä:) Koetahan ystäväiseni toipua, hunajateetä ja sillee....ehkä wiskiäkin tippa. Toivoopi Mummi maalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, jos Mummi maalta joutuu kukista suorastaan hurmioon. Sitä on liikkeellä täälläkin suunnassa. Kiitos myös flunssan tainnutusohjeista. Toistaiseksi hunajatee on riittänyt. Viskiannos tuli nautittua viikonloppuna itsetehdyn Irish coffee -jäätelön seassa. Se riitti, vaikka hyvää olikin.

      Poista