sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Harjoittelua grillauskauteen

Onni on hyvät ystävät. Tuplaonni on hyvät ystävät, jotka osaavat tehdä taivaallisen ihanaa ruokaa!

Saimme eilen tilaisuuden olla kyseisten ystäviemme luona  sekä tekemässä että nauttimassa itsetehtyjä makkaroita. Tämän makuelämyksen jälkeen voin sanoa, että makkarakin voi olla gourmet-ruokaa!
Jos haluat nautinnollisen grillikokemuksen, suosittelen tekemään grillimakkarat itse. Ja kun teet ne yhdessä ystävien kanssa, valmistaminen sujuu kuin huomaamatta.
Ruokateeman mukainen keittiön valaisin.
Teimme sekä chorizo- että lammasmakkaroita Master Chef Mika Tuomosen ohjeiden mukaan. Tässä linkki ohjeeseen.
 
Alla kuvasarja, joka kertokoon puolestaan. Tuoksuja en valitettavasti saa liitettyä mukaan.
Kun aloitimme, paistoi keväinen auringonpaiste lämpimästi.

Makuja makkaroihin, mm. rosmariinia ja lehtipersiljaa.
Chiliä ja paprikaa.

Massaan lisättiin ohjeen mukaisesti jäämurskaa,
jonka ansiosta massasta tulee pehmeämpää.

Siansuolet likosivat vedessä ennen makkaramassan pursottamista.


Tässä aletaan pursotella massaa suoliin.
Pötköstä pyöriteltiin sopivankokoisia makkaroita. 
 Makkaroita kypsennettiin noin 80-asteisessa vedessä 20 – 30 minuuttia.
Mittari mittaa veden lämpötilaa.
Makkarat grillattiin uunissa.
Taustalla näkyy omatekoista sinappia ja ketsuppia.
Aurinko alkoi laskea, ja nälkä yltyä.
Lisukkeena tarjottiin omatekoista perunasalaattia...
... salaattia ja...
... hapankaalia, joka pantiin kattilaan lämpenemään.
Sitten päästiin herkkujen ääreen nautiskelemaan!
Ja oli takuuvarmaa herkkua!
Viimeinen makkara jaettiin kaikkien kesken,
ettei kenellekään jäänyt paha mieli.
Ja lopuksi saimme vielä nauttia itsetehdyistä jälkiruuista
eli mansikkajäätelöstä, marengista ja raakasuklaasta.


3 kommenttia: