perjantai 27. helmikuuta 2015

Maistuisko sullekin?

On perjantaiaamu, eikä kello ole yhdeksääkään. Olin jatkanut heti herättyäni opintojeni viimeisen näyttötutkinnon raporttia, jonka eteenpäin työstäminen alkoi tuntua hieman puuduttavalta. Eli ilmiselvät merkit pitää tauko!

Hain isännän viskipullon. Avasin myös keittiön pinkin halpisradion, josta kuuluu yleensä pari kanavaa samanaikaisesti. Tällä kertaa Mamban "Meille vai teille?" raikui ilmoille onnekseni selvääkin selvemmin.

Siispä volyymit kaakkoon, sillä tästä se lähtee!
 
Irish coffee -jäätelö. Sitä olin päättänyt valmistaa huomisille vieraillemme jälkiruuaksi bongattuani ohjeen Hesarin Ruoka-liitteestä. Jäätelön reseptistä vastaa Helsingin Sanomien toimittaja ja kokki Laura Kaapro, jolla tuntuu olevan kiinnostava ruokablogi Kiusauksessa.

Jäätelön ja helpon ruuan valmistamisen ystävänä huomasin, ettei tähän jäätelöön tarvita jäätelökonetta, eikä sen tekemiseen tunnu kuluvan edes kohtuuttomasti aikaa. Lisäksi pidän Irish coffeesta.

Lopputulos jää nähtäväksi huomiseen, mutta ennakkomaistelun tuotoksena vaikutti, että pakastimessamme kylmenee tällä hetkellä tosi (rasvaisen täyteläinen) herkku.

Irish coffee -jäätelö

Valmistusaika 20 minuuttia ja jäädyttäminen 6 tuntia.

4 dl kuohukermaa
1 tlk kondensoitua maitoa (397 g)
2 rkl voimakkaan makuista viskiä (esim. mallasviski) TAI 3 rkl miedompaa viskiä (esim. bourbon)
2 tl pikaespressojauhetta

Uusi tuttavuus, jota hankin ohjeen vastaisesti sokeroituna.
Ohjeessa ei mainittu nimittäin sokerista mitään.
 
Mittaa kaikki aineet kulhoon. Vatkaa seos sähkövatkaimella tai yleiskoneen vatkaimella pehmeäksi vaahdoksi. 
Seos tuntui vatkautuvan kuohkeaksi ihan hyvin.
Laita massa pitkänmalliseen pakastusrasiaan. Asettele aivan seoksen pintaan kevyesti kiinni tuorekelmu, jotta siihen ei muodostu kuorta. Peitä sitten koko astia toisella tuorekelmukerroksella tai kannella. 
 
Jäädytä pakastimessa vähintään 6 tuntia. Anna jäätelön pehmentyä hetken ajan huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
Meillä sattuu olemaan silikonivuoka, josta ruoka kuin ruoka
irtoaa takuuvarmasti hyvin.
Aikaa jälkiruuan tekemiseen ei mennyt kuin vajaa puoli tuntia sotkujen siivoamiset mukaan lukien.

Sotkut siivottuani valutin vielä loput kondensoituneet maidot kuppiin, johon lisäsin myös lopun pikaespressojauheen. Päälle loraus tavallista maitoa ja kuumennus. Nyt jatkan raportin työstämistä hyvästä kahvista nautiskellen.

Hyvää viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. No kyllä maistuisi! Hyvää viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että jollakin muullakin vesi herahti kielelle. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tämä jälkiruoka oli todellakin herkkua. Siinä oli yllättävän hyvä jäätelön rakenne, vaikka ei ollut tehty jäätelökoneella. Suosittelen kokeilemaan!

      Poista