sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kausityöläinen

Viimeinen näyttötutkinto "Palvelun tuotteistaminen" tuli suoritettua viime viikolla. Hyvin meni, ja olo oli sen jälkeen sietämättömän kevyt, suorastaan onnellinen.

Parin vuoden opinnot ja kahdeksan näyttötutkintoa takana. Nyt sitten odotellaan kesäkuun puolella annettavaa viherrakentaja-artesaanin tutkintotodistusta. Jihuu!
Olen myös iloinen siitä, että minulle on tiedossa alan töitä tulevana kautena. Ja meillä Suomessa se tarkoittaa karkeasti sanoen noin puolta vuotta eli kautta, jolloin maa on sula ja lumeton.
Mitä kausityön jälkeen tapahtuu, on vielä kysymysmerkki. Luotan jälleen kerran siihen, että asioilla on tapana järjestyä.
Olen joka tapauksessa erittäin tyytyväinen, että työllistyn alan hommiin saman tien. Samalla näen, mihin entisen toimistotyöläisen rahkeet riittävät. Työ on fyysisesti rankkaa, mutta into oppia ja motivaatio ovat kovat.
Eilen sain kotipihan hommissa muistutuksen, että työskentelyolosuhteet eivät välttämättä vastaa sitä unelmaa, mikä alaan liitetään. Aurinko ei näyttäytynyt koko päivänä, harmaat pilvet roikkuivat sitkeästi alhaalla ja vettä satoi kaatamalla. 
 
Ei auttanut kuitenkaan ryhtyä prinsessaksi. Olimme nimittäin vuokranneet mieheni kanssa peräkärryn, jolla ehdimme hakea kaksi lastia multaa sekä kuorikatetta. Hyvistä varustuksista huolimatta jouduin kolmeen otteeseen vaihtamaan välillä kuivaa vaatetta päälle. Sellaiseen ei työmaalla välttämättä ole mahdollisuutta.
Mutta toisaalta. Tämän työn suola on, että saat tehdä töitä ulkona, nähdä kättesi jäljet saman tien ja oppia koko ajan uutta; sekä viherrakentamisesta että kasveista.
 
Bonuksena tulee vielä se, ettei tarvitse lähteä erikseen lenkille tai houkutella illalla unta. Entisenä sisätyöläisenä näin ei ollut. Tosin silloin oli huomattavasti vähemmän mustelmia. 
 
Kuvat on otettu viime kesän ja syksyn työssäoppimisjaksoilta.

6 kommenttia:

  1. Onnittelut näyttöjen ja opiskelujen loppuun suorittamisesta! Ja iloa ja intoa uuteen työhön!

    Kuulostaa niin tutulta :D Kuukauden puutarhamyymälässä nyt töissä olleena, voin sanoa, että kelissä kuin kelissähän siellä on iloisena ja reippaana oltava, vettä, räntää ja kaupan päälle vielä kovaa kylmää tuulta, kyllä illalla uni maittaa! :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Tuitiina! Juu, kyllä Suomen keväässä ja kesässä saa välihousuja pitää saatavilla koko ajan. Tsemppiä sinullekin!

      Poista
  2. Onnea! Joo, sää voi välillä varmasti yllättää ja koetella. Muuten takuulla ihanaa. Fyysinen väsymys iltaisin pihatöiden jälkeen tuntuu hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista, Satu Kukkaiselämää! Olet oikeassa, että fyysinen väsymys pihatöiden jälkeen tuntuu hyvältä. Ja Suomen vaihteleviin säihin olemme tottuneet. Sillä mennään!

      Poista
  3. Hieno suoritus, onnea! Iloitsen myös siitä, että löysit itsellesi mieleisen ja innostavan uuden ammatin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Innostavuutta uusi ammatti totisesti tarjoaa, ja mielenkiintoista opittavaa.

      Poista