Irlantilaiseksi soodaleiväksi nimetyn leivän voi mieluusti valmistaa vaikka iltapalaksi. Uunituoreena leipä maistui erinomaiselle. Kuori oli rapea ja sisus pehmeä.
Saamassani ohjeessa käytettiin jauhoina vain vehnäjauhoa. Osan vehnäjauhosta korvasin kuitenkin kauraleseillä. Tosin... leipäni ei taida olla enää irlantilaista soodaleipää. No, soodaleipää kuitenkin.
Seuraavalla kerralla aion lisätä siemeniä ja laittaa puolet vehnäjauhoa, ja puolet esimerkiksi graham- tai hiivaleipäjauhoa.
Irlantilainen soodaleipä
5 1/2 dl vehnäjauhoa
1 1/2 dl kauralesettä
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
4 dl piimää
- Sekoita kulhossa kuivat aineet.
- Lisää joukkoon piimä ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa, sillä muuten siitä voi tulla litteä.
- Kumoa taikina leivinpaperille ja muotoile jauhon avulla leipä pyöreäksi.
- Tee leivän päälle ristiviilto. Leipä on helppo murtaa neljään osaan ristiviillon ansiosta.
- Paista ensin 15 minuuttia 240 asteessa. Laske sitten lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Leipä on valmis, jos sen pohja kumisee koputettaessa.
Kiitos tästä leipäohjeesta! Olen etsiskellyt hiivattomia leipäohjeita ja tätä täytyy ehdottomasti kokeilla.
VastaaPoistaKiva, että satuit löytämään tämän ohjeen. Toivottavasti leipä maistuu!
PoistaMoi, tänään katsoin kun Paul teki irlantilaista soodaleipää eri vaariaatioin, koska AION ehdottomasti kokeilla! Leivän leipominen on todella antoisaa. Kiva että täällä on nyt ohje!
VastaaPoista-Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-
Juu... Olen myös innokas leivän leipoja. Mitä helpompaa sen parempaa!
Poista