Yrttimaalla sen sijaan näkyy vain pienen pieniä alkuja, jotka yrittävät sinnikkäästi nousta kasvuun siemenistä. Näillä säillä kasvu vaan on ollut kovin hidasta. Toistaiseksi olen kuitenkin vielä toiveikas saamaan jotakin satoa.
Saimme eilen ystäväpariskunnan ruokavieraiksemme pitkästä aikaa. Tapaamisen teemakin löytyi eli viimeviikkoinen valmistumiseni uuteen ammattiin.
Parin vuoden opiskelujakso meni pikakelauksella! Virallisesti paperit määrittelevät minun osallistuneen käsi- ja taideteollisuusalan perustutkintoon (artesaani), jonka osaamisaloina ovat ympäristön suunnittelu ja rakentaminen. Olo ei tunnu vielä kovin ammattilaiselle, mutta työ tekijäänsä opettaa.
Viherhattutäti, päivää. Hymy on nyt herkässä. |
Toisaalta, kun on valmistunut rakentajaksi, niin rakennetaan sitten.
Nyt pihakaaoksen keskelle on tuotu myös 4000 kg kiviainesta, jota käytetään mm. terassinlaajennustöihin. |
Löysin ohjeen, jota soveltaen valmistui raparperista ja Mascarponesta tehty mousse. Ohje on noin 5 henkilölle.
Ainekset
3 reilunkokoista raparperinvartta kuorittuina
1 dl sokeria
1 kanelitanko
1 tähtianis
muutama pieni pala inkivääriä
250 g Mascarpone-juustoa
1 dl kuohukermaa
2 kananmunan valkuaista
Laita kattilaan pilkotut raparperit ja inkivääripalat, sokeri sekä mausteet. Hauduta seos miedolla lämmöllä pehmeäksi. Jäähdytä ja poista mausteet.
Vatkaa erikseen sekä kerma että kananmunien valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä 2/3 raparperiseoksesta Mascarponeen. Sekoita joukkoon varovasti sekä kermavaahto että vatkatut valkuaiset. Jaa jäljelle jäänyt, 1/3 raparperiseosta tarjoiluastioiden pohjalle ja lisää päälle mousse. Koristele mousse esimerkiksi mansikoilla tai keksimuruilla. Itse koristelin karpaloilla. Toimii!
Nyt on juhlat juhlittu ja arki jatkuu. Huomisesta alkaen menen ainakin muutamaksi päiväksi istuttamaan kesäkukkia. Odotettavissa värien loistoa ja mullan tuoksua!
Onnea uudesta ammatista ja kylläpä näyttää raparperijälkkäri hyvältä :)
VastaaPoistaKiitos onnitteluista! Jälkkäri todellakin maistui hyvälle. :)
VastaaPoistaHerkkua teitkin! Onnea valmistumisen johdosta!
VastaaPoistaKiitos! Hyvillä mielin näitä onnitteluja otan vastaan. Raparperistä saa todellisia herkkuja. Mielikuvitusta vaan peliin.
PoistaOnnittelut hienosta suorituksesta! Koskaan ei ole liian myöhäistä vaihtaa alaa ja nauttia uuden oppimisesta.
VastaaPoistaKiitos paljon! Se on totta, että ikä ei ole este opiskelulle ja uuden oppimiselle. Päinvastoin!
Poista