lauantai 11. tammikuuta 2014

Väri-ilottelua

Värit ovat aina merkinneet minulle paljon. Saan niistä energiaa ja iloa; on värejä sitten kasvi-istutuksissa, rakenteissa tai katukuvassa. Yllättävät väriläiskät tuovat väistämättä hymyn huulille ja antavat hyvää mieltä.

Venetsian Burano-saari oli varsinaista väri-ilottelua – taloja myöten. Kauniit kukkaistutukset ja kirkas auringonpaiste antoivat oman lisänsä herkullisiin väreihin.

 
 
 


 
 
Seuraavat kuvat on otettu Toscanassa. Värit suorastaan hehkuvat, jos taustalla on rauhallinen värielementti. Vanha perussääntö esimerkiksi kukkaistutuksissa ja –asetelmissa on: laita pari perusväriä ja korosta niitä muutamilla lisäväreillä. Toimii!
 



 
Kauppojen julkisivujakin voi koristella – muutkin kuin kukkakauppiaat! Vain mielikuvitus on rajana. Kuvat Umbriasta ja Kööpenhaminasta.
 



Väri-iloa löytyy myös koto-Suomesta. Kunhan hämärä väistyy ja saamme jälleen nauttia auringosta ja uuden kasvun ihmeestä. Tuskin maltan odottaa!
 

6 kommenttia:

  1. Kiitos palautteesta! Toivottavasti kuvat antoivat "väri-iloa"!

    VastaaPoista
  2. Miten herkkä riippupelargonia voi ollakkaan,muutenkin hyvä kuvakulma perspektiiveineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Ja kiitos! Riippupelargoniaa näkee paljon Euroopan maissa. Se on herkkä, runsas ja näyttävä kukka. Ehdoton suosikkini!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Juuri näillä sanoilla olen huokaissut ensimmäiset sanani saavuttuani Italian maaperälle. Maa jaksaa aina ihastuttaa!

      Poista