sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Värien ja muotojen sinfonia

Eilinen lauantai meni juhlistaessa koulujen päättymistä. Oma valmistumiseni antaa vielä odottaa hetken, sillä valmistujaispäivä on 11.6.2015. Mutta sitten - jihuu, hyvä minä!

Vielä kotona asuva kuopuksemme saattoi loppuun ensimmäisen lukiovuotensa - ja kunniakkaasti saattoikin. Hyvillä mielin sai tyttö jäädä kesälomalle.

Iltapäivällä kävimme juhlistamassa sukumme tuoreinta ylioppilasneitoa. Sää oli iloksemme ennusteista poiketen aurinkoinen ja saimme nauttia juhlasta puutarhassa. Kaunis ylioppilas säteili kilpaa auringon kanssa. Ihana juhla!

Tänään oli taas tarkoitus kunnostaa omaa pihaa. Suunnitelmat olivat kunnianhimoiset, mutta lopulta sain kuitenkin aikaiseksi melko vähän. Jotain kuitenkin!
Paikkailin nurmikon pälvikohtia, joita oli muodostunut mm. kasvien siirtämisten takia. Sain kuin sainkin hien pintaan, kun kärräsin ja tasoitin muutamia kymmeniä kottikärryllisiä multaa.

Työrupeaman jälkeen nautitun herkullisen paella-aterian jälkeen olo oli niin raukea, että päätin tehdä kameran kanssa rauhallisen kierroksen pihalla. Pihalle on muutamien päivien aikana puhjennut toinen toistaan kauniimpi kukkaloisto, joka on syytä käydä ikuistamassa silloin, kun aika on.

Huikeaa värien ja muotojen sinfoniaa!
Kärhö ei ole tähän mennessä koskaan kukkinut näin runsaasti.
Jonkun sortin kevätesikko (luullakseni) ja rentoakankaali.



Yksi lempikukistani, kuunlilja, työntyy maasta vauhdilla.
Marjapuuronpunaisen herttavuorenkilven kukkaloistoa.
Alppiruusu on kohta kukassa.
Punasipulin varret kurkottavat kohti aurinkoa.
Kevätvuohenjuuren kauniin keltaiset kukat.
Orvokkikarkulainen kivituhkan keskellä.

Alliumin kukat aukeavat minä hetkenä tahansa.
Maltan tuskin odottaa!
Viime syksynä istutetut tulppaanit.
Pihamme kolme pionia avaavat kohta kukkanuppunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti