sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Samettisen pehmeää hilloa

Lähdin aamulla heti herättyäni kulhon kanssa metsään keräämään kuusenkerkkiä hilloa varten. Luulin, että äkkiäkös kerään niitä reilun litran verran, mutta ei se nyt ihan niin mennytkään.

Yritin kerätä niitä vain sieltä täältä, jotta en tuhoa koko kuusen vuosikasvustoa. Kerättyäni niitä puolisen litraa, en suoraan sanoen hennonnut kerätä enempää. Puolessa litrassa niitä näytti olevan lukumääräisesti jo paljon. Jääkööt loput puolestani puihin kasvamaan.
Päätin jatkaa kuusenkerkkähilloa raparpereilla, jotka ovat tänä vuonna kasvaneet erityisen komeasti. Molemmat ainekset ovat sopivasti kirpeitä, joten niiden yhdistämistä kannatti kokeilla.
 
 
 
Syntyi samettisen pehmeää hilloa, jossa on sopivasti luonnetta. Maistuu varmasti esimerkiksi luonnonjugurtin kanssa, johon mielelläni lisään joko marjoja tai hilloa - tai sitten molempia.

Suosittelen kokeilemaan!
Kiehautin noin 1,5 litran annoksen desilitrassa vettä.
Sen jälkeen sekoitin ainekset sauvasekoittimella.
Kiehutin hillomassaa hillosokerin ( noin 3 dl) kanssa noin 10 - 15 minuuttia.
Ei se määrä, vaan laatu!
Kerkeästi kuusenkerkkiä keräämään

2 kommenttia:

 1. Wau, mahtavaa hortoilua! Upeeta, en olisi ikinä keksinyt yhdistää raparperia ja kuusenkerkkiä! Täällähän on vastaus omassa blogissani esittämääni kysymykseen. Jos viitsit, niin jaatko tuon idean blogissani!
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hortoilu on mukavaa! Sitä tässä minäkin nyt opettelen ja yritän löytää erilaisia tapoja hyödyntää löytämiäni villivihanneksia.

   Poista