tiistai 21. huhtikuuta 2015

Pari kirjavinkkiä puutarhaan hurahtaneille

Meillä pihapuuhiin ja kasvitouhuihin hurahtaneilla kevät on ihan parasta aikaa. Auringon määrän lisääntyessä ei enää malttaisi pysyä sisätiloissa ollenkaan. Ulos raikkaaseen ilmaan, kädet multaan tai pihan rakennuspuuhiin. Ihan parasta!
Jos joku vielä touhuiltaan malttaa, niin tässä olisi pari kivaa alan kirjavinkkiä, joiden avulla voi vielä täydentää tai kartuttaa osaamistaan. Tykästyin kirjoihin, sillä ne ovat selkokielisiä, hyviä neuvoja ja kivoja ideoita sisältäviä teoksia.
Merja Turusen ja Sirpa Ylösen Puutarhanhoito poropeukaloille (Loki-Kirjat 2003, 2010) on ihastuttava kirja, koska sen luettuaan voi sanoa, etteivät puutarhatyöt taidakaan olla ydinfysiikkaa.

Se on kirja vasta-alkajille, mutta samalla erinomaisen selkeä tietopaketti myös vähän edistyneemmille puutarhaihmisille.
Ensimmäisellä selauksella kirja vaikutti vähän yllättävälle, sillä muihin alan kirjoihin verrattuna se ei sisällä koreita kuvia tai hienoja erikoistermejä. Tämä on tekijöiden tietoinen valinta: he ovat halunneet tehdä kirjan, joka saa lukijan tuntemaan, että puutarhatyöt taitavat sittenkin onnistua.
Kierrätyksestä kiinnostuneille suosittelen Heidi Haapalahden ja Teija Tuiskun kirjaa Kierrätyspuutarha (Tammi 2013). Kirja lupaa turhalle tavaralle uutta elämää pihassa.

Kierrätysmateriaalille on löydetty uusi, hauska tai hyödyllinen käyttötarkoitus. Hauskoja ideoita kirjassa toden totta onkin. Tekijöiden mukaan vilkas mielikuvitus on kierrättäjän arvokkain varuste.
Kirjan luettuani olen ollut paljon valppaampi vanhojen tavaroiden suhteen. Varastossamme alkaakin olla kaikenlaisia aarteita, joille aion vielä keksiä uuden elämän.

Säilytystila on kuitenkin rajallinen, joten mielikuvituksen olisi parasta alkaa laukata mahdollisimman pian, ettei aarteita tarvitse kiikuttaa muiden aarteiden metsästäjien käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti