torstai 2. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen värikäs jälkiruoka

Pääsiäinen ja neljän päivän vapaat ovat käsillä! Yhdessäoloa, laiskottelua, hyvää ruokaa ja ulkoilua (jos huvittaa). Siitä on hyvä pääsiäinen tehty.
Jos haluat ilahduttaa pääsiäisenä värikkäällä jälkiruualla, tässä yksi reseptivinkki.
 

Värikäs pannacotta

Dansukkerilta löytyy Hyytelösokeri Multi, joka on täysin kasvipohjainen hyytelöimissokeri. Käytin sitä, kun kokeilin tätä täyteläistä pannacottaa.

Tässä ainekset 4 - 6 annokseen:

1 dl Hyytelösokeri Multia
5 dl maitoa tai, jos haluat täyteläisemmän: esimerkiksi 3 dl kermaa ja 2 dl kookoskermaa
1 vaniljatanko tai 1 - 2 tl vaniljasokeria

Sekoita ainekset kattilassa. Jos käytät vaniljatankoa,  halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa lusikan kärjellä siemenet tangon puolikkaista kattilaan. Tanko ja siemenet saavat molemmat kiehua seoksen mukana. Anna maustua vielä hetki ennenkuin poistat tangon.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 1/2 minuuttia.

Kaada seos annoskulhoihin. Anna hyytyä pari tuntia tai yön yli jääkaapissa.

Koristelin annokset ennen tarjoilua tuoreilla hedelmäpaloilla ja jäisillä karpaloilla. Päälle valutin kauniin keltaista appelsiinisiirappia, joka oli saanut mukavaa makua kanelitangosta ja tähtianiksesta.

Appelsiinisiirappi

2 - 3 appelsiinia
1 dl sokeria
1 tähtianis
1 kanelitanko

Halkaise appelsiinit ja purista mehut. Keitä kaikkia aineksia kattilassa, kunnes neste muuttuu siirappimaiseksi. Poista tähtianis ja kanelitanko, ja jäähdytä siirappi ennen tarjoilua.
Makean maukkaita hetkiä ja
Hyvää pääsiäistä!
Ystävä ilahdutti näin hellyttävällä pupukortilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti