maanantai 17. helmikuuta 2014

Oikomishoitoa

Viimeksi mietiskelin, jääköhän Vanhan miehen hampaat –porrasharjoitus viimeiseksi. Ei jäänyt, sillä heti seuraavana päivänä saimme uuden tilaisuuden.

Puistosaliin saavuttuamme portaat nököttivät paikallaan yhtä säälittävinä kuin ne olivat tehdessämme. Nuorisopuolen ope kävi vielä kääntämässä veistä haavoissamme ja kysyi, tiedämmekö, mikä niissä oli mennyt pieleen. "Tiedämme.", toistimme kuin paviaanit. "Betonia ja luonnonkiveä ei saa yhdistää keskenään." Hymyillen hän totesi opin menneen perille. Hmph - no, tietenkin tämä oppi ainakin on mennyt perille!

Matkalla oikomishoitoon.
Suomalainen sisu nosti nyt päätään, sillä arvasimme muutaman muunkin käyneen virnistelemässä työllemme. Tämän alan opiskelijalle on kunnia-asia päästää käsistään vain hyvin tehtyjä töitä!

Niinpä meidänkin vanha miehemme pääsisi kunnon oikomishoitoon, ja hampaista tehtäisiin entistä ehommat! Materiaalivalinnassa pitäydyimme pelkästään kauniissa, graniittisissa paasikivissä ja noppakivissä.
Ensimmäinen askelma alkaa muodostua.
Ja toinen seuraa perässä.
Ahkeroimme posket punaisina, että saisimme portaat vihdoinkin valmiiksi. Ope tuli arvioimaan työmme, joten kiireellä lakaisimme ylimääräiset hiekat pois. Vähän portaat jäivät paikoitellen hiekasta kosteiksi, mutta eiköhän kuva siitä huolimatta puhu puolestaan: kelpaa vanhan miehen taas hymyillä!

Näihin portaisiin oli opekin tyytyväinen.

 


Iloisella mielellä koulusta kukkakaupan kautta kotiin!

2 kommenttia:

  1. Kun olen lukenut näistä kivitöiden tekemisistä, olen katsellut ympärilleni kaupungilla ihan uusin silmin. Odotan myös puutyökokemuksistasi itselleni silmien avartajaa. Vaikka en itse tee, elän hengessä mukana ja opin uutta. Ja osaan arvostaa tekijöitä ihan eri tavoin. Kiitos siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, Riitta, että sinunkin silmäsi ovat avautuneet ympäristön kivi- ja viherrakentamisen töille kuten minullakin. On myös kiva tietää, että olen voinut jakaa oppimaani uutta tämän kanavan kautta. Käsityöläisyys ei ole onneksi katoava laji, vaan ehkä päinvastoin! Tästä jatketaan taas "uusilla tarinoilla".

      Poista