keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Tulipaloja sammutellessa kohti kevättä

Tänään olivat tunnetusti huonot matemaattiset taitoni koetuksella. Aloin toden teolla laskea, millä ajalla ehdimme tehdä kaikki tehtävät ja toimeksiannot, joita meille on koulussa kaavailtu kevätkaudelle.

Lähiopetuspäiviähän meillä on tiistaista torstaihin. Maanantait ja perjantait (ja välillä lauantait ja sunnuntaitkin) aherramme etänä kotona: päätä raapien sekä kirjoja ja nettiä selaillen.

Aikamoista itseopiskelua, joka vie yllättävän paljon aikaa. Ainakin minulla.

Suunnittelua…

Loppusyksystä aloitimme suunnittelujakson, joka lukujärjestyksen mukaan päättyi viime viikolla. Suunnittelujakson kaikki kolme suunnittelutyötäni ovat vielä kesken, mutta siirrän ne To do –listalle eli tehtävä on – ja mahdollisimman rivakasti. Oman pihan suunnittelusta on näyttötutkinto maaliskuun alkupuolella.

Suunnittelutöiden lomassa harjoittelimme välillä liuskekivitöitä. Tulipa tehtyä myös yhdet portaatkin, ne Vanhan miehen hampaat. Portaiden harjoittelu ei jää toivottavasti tämän harjoituksen varaan!

Tällä viikolla aloitimme sitten puutyöt.

Puutöitä… 

Puutyöjakso aloitettiin ohjeella saapua Espoon modernin taiteen museoon, Emmaan. Meillä ”viherrakentaja-aikkareilla” (aikuisopiskelijoilla) on nyt yhteinen projekti: suunnittelemme ja teemme Emman piha-alueelle jotakin puusta.


Sit nää tekis ja suunnittelis jotakin puusta tonne portaiden yläpuoliselle alueelle.
Opiskelualamme mukaisesti siihen tulee varmasti liittymään myös kasvielementti. Valmiin työmme suuret avajaiset ovat toukokuussa. Odotan… hm… mielenkiinnolla.

”Tämä on niin sanottua valmistavaa koulutusta.”, sanoi puutöiden ope. ”Näyttö puutöistä on sitten vielä erikseen eli tulette tekemään yksilötöinä kukkalaatikot. ” Auts.


Onneksi tässä veneessä on lisäkseni joukko muitakin tumpeloita, joilla on yhtä vähän puutyökokemusta kuin minulla. Miten sitä toimistossa työuransa tehnyt olisi puutöitä tullut tehneeksi? Nyt pitänee yrittää ottaa huumorilla, sillä ei se suremalla parane.

Betonitöitä…

Niin, tosiaan. Ettei tarvitse kynsiä pureskella, on meillä huomenna betonimuotin teko oman open johdolla. Jos olen pysynyt yhtään perässä, se liittynee vettäläpäisevien betonilaattojen suunnitteluun ja tekoon. Niitä, ja ehkä muutakin,  ilmeisesti teemme joko myöhemmin keväällä tai sitten jouhevasti puutöiden lomassa.

Asiakastöitä… 

Huhtikuun puolen välin tietämillä alamme tehdä viherrakentamiseen liittyviä asiakastöitä. Itse olen mukana asentamassa asiakkaan pihalle liuskekiviä.

Asiakastöitähän olemme tehneet myös vihersuunnittelujakson aikana. Oma projektini on suunnitellut kahden kerrostalon piha-alueen. Se on onneksi jo loppusuoralla.

Työssäoppimista…

Kahden vuoden opiskelujaksoomme kuuluu 20 opintoviikkoa työssäoppimista (TOP). Mikäli asiakastöiltämme pääsemme irrottautumaan, voimme jouhevasti aloitella työssäoppimisjaksomme jo loppukeväästä.

Oma TOP-paikkani on allekirjoituksia vaille selvä. Odotan TOP-jaksoa kovasti, sillä siinä jos missä oppii tätä työtä. Opintomme koostuvat niin monesta osa-alueesta, joista opimme opiskelujen aikana vain pintaa – kuten olet voinut edellä lukea.

Kevätta kohti...

Tässä vähän aikuisopiskelijan vuodatusta ja realiteetteja opiskelusta. Liekö vähän kevätväsymystä ilmassa?

Kevättä ja kesää kohti kuitenkin mennään - ja kovaa! Pidä hatustasi kiinni!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti