keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Banaania pakkaseen

Jos ei ehdi riittävän nopeasti pistää banaania poskeen, banaanin voi pakastaa. En olisi tuollaista mahdollisuutta tullut edes ajatelleeksi, ellei tytär olisi käydessään niin vinkannut.

Panin viime viikolla pari vähän tummunutta banaania kokonaisina pakastimeen, kuorineen päivineen. Tänä aamuna tein smoothien, johon halusin kokeilla pakastebanaania.

Otin tummaksi jäätyneen banaanin pakkasesta, ja annoin sen olla huoneenlämmössä noin 10 minuuttia. Sen jälkeen pilkoin sen palasiksi, joista leikkasin kuoret irti pienellä veitsellä.
Edessä pakastimessa tummunut banaani.
Kuoret irtosivat palasista helposti pienen veitsen avulla.
Hedelmä oli sisäpuolelta vaaleaa ja kiinteää. Ja nam, se maistui paljon makeammalle kuin pakastamaton banaani.

Smoothieen laitoin banaanin lisäksi noin neljänneksen Piel de sapo -melonista, 10 senttiä kurkkua, yhden verigreipin ja noin ruokalusikallisen Alpro Natural Kookoksella -kasvipohjaista jugurttia. Taas uudenlainen sekoitus, joka maistui mukavan raikkaalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti