maanantai 18. tammikuuta 2016

Maukas ja marjainen

En malta olla jakamatta kuopukseni ideoiman jälkiruuan ohjetta. Tämä maukas ja täyteläinen jälkiruoka toimii hyvin myös väli- tai aamupalana.

Jälkiruuan pohjana on pannacotta, jota on höystetty pakastimesta löytyvillä marjoilla. Jos käytät  ulkomaisia pakastemarjoja, suositellaan ne kuumennettaviksi ennen käyttöä.
Marjainen jälkiruoka (4 - 6 annosta)
 
1 dl hyytelösokeri Multia
5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
1 dl maustamatonta jugurttia
1 dl mansikoita
1 dl mustikoita
 
  1. Pannacottan valmistus: Sekoita hyytelösokeri, maito ja vaniljasokeri kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 1/2 minuuttia.
  2. Sekoita soseuttamasi marjat jugurtin joukkoon.
  3. Lisää marja-jugurttiseos vähän jäähtyneeseen pannacottaan.
  4. Kaada seos annoskulhoihin. Anna hyytyä vähintään 1-2 tuntia tai yön yli jääkaapissa.
  5. Koristele jälkiruoka ennen tarjoilua marjoilla, keksimuruilla tms.
Jos haluat täyteläisemmän ja tuhdimman jälkiruuan, korvaa maito kermalla.

2 kommenttia:

  1. ...ja taas ihana blogi löytyi.
    pallaan asiaan.
    ei tätä ihan illassa läpi luveta:)
    hyvää alkanutta viikkoa!!

    -värkkäri

    VastaaPoista
  2. Kaunis kiitos, värkkäri! :) Toivottavasti löydät blogistani mieleistä luettavaa. Käy myös kurkkaamassa Facebook-sivuani ja Instagramin kuvia. Löydät niistä välilehdet viimeisimmän blogitekstin yläpuolelta.

    VastaaPoista