Piristä itseäsi tai vieraitasi ja tee päivääsi oma aurinko.
Appelsiini-rahkakakku
Pohja
175 g Domino-keksejä
50 g voita
Täyte
4 liivatelehteä
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%
2 prk (à 200 g) maustettua rahkaa (valkosuklaa-lime tai sitruuna)
1 tl vaniljasokeria
Päälle
2 isoa appelsiinia
2 dl appelsiinitäysmehua
1 dl hyytelösokeria
Koristeeksi
Mintun tai sitruunamelissan lehtiä tai kirsikoita.
Hienonna keksit esimerkiksi monitoimikoneessa. Sulata voi.
Yhdistä keksimuru ja voisula. Pohjusta leivinpaperilla 23 - 25 cm:n pinnoitettu
irtopohjavuoka. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään.
Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.
Käytä kannumaista vaahdotusastiaa, näin vaahto syntyy nopeammin. Sekoita
joukkoon rahka ja vaniljasokeri.
Purista liivatteista liotusvesi. Mittaa pieneen kattilaan 1
rkl vettä. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen, nosta kattila levyltä.
Sekoita liivateseos täytteen joukkoon.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa
vähintään 4 tuntia tai yli yön.
Kun kakku on hyytynyt, lisää päälle kalvottomiksi leikatut
appelsiinipalat. Poista myös siemenet.
Valmista kiille: Kuumenna appelsiinitäysmehu kattilassa
kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua 30 sekuntia. Nosta
levyltä. Anna jäähtyä hiljalleen sekoitellen pari minuuttia.
Lusikoi lämmintä hyytelöseosta kakun ja appelsiinipalojen päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku veitsellä vuoan
reunasta. Irrota reuna ja nosta kakku tarjoiluvadille.
Koristele ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti