perjantai 10. lokakuuta 2014

Sumussa

Kävelin tänään pitkästä aikaa Töölönlahden suunnalla. Kun näkee sumuisen, syksyisen maiseman, ei voi muuta kuin harmitella, että mukana on vain kännykän kamera. Onneksi edes se!
Maisema oli pysähdyttävän lumoava, jotenkin maalauksellinen. Silmä lepäsi ja oli mukavan kosteaa hengitellä. Veden pinta oli tyyni ja sumun takaa näkyvät puut loistivat vielä syksyn väreissä.
Vanhat, kookkaat puut ovat pudottaneet lehtiään. Kuvan ulkopuolella tapahtunutta:
Staran kaveri oli poistamassa niitä lehtipuhaltimella. Aikamoinen urakka!

En lakkaa ihailemasta alla näkyvää penkkimallia. Mielestäni tällainen penkki on ikuistettu myös Helene Schjerfbeckin tauluun "Varjo muurilla".
Kivet johdattavat kalliolle.
Googletin tietoa Helsingin puistoista ja päädyin mielenkiintoiselle sivustolle, jonka nimi on osuvasti Vihreät sylit. Siellä kerrottiin mm. Helsingin puistojen historiasta ja puistokummitoiminnasta. Voit myös tulostaa itsellesi puisto-opastuksen tai käyttää sivustoa puistossa älypuhelimen tai tabletin avulla. Täytyypä tutustua tarkemmin varsinkin tuohon puisto-opastussivustoon, niin oppii puistoista lisää!
 

2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia!
    Olen lukenut blogiasi nyt heinäkuussa mielenkiinnolla☺ googlailin puutarhurin jatko-opintoja netistä ja löysin viherrak.artesaani-opinnot ja sitä kautta sinun blogisi!
    On ollut todella kiinnostavaa lukea ja nähdä kuvia opiskeluajoiltasi!! Luulen että tuo opinahjo olisi erittäin hyvä syventävä koulutus puutarhurin perustutkinnolleni, jossa esteettisyyteen/suunnitteluun/puu- ja kivitöihin ei juurikaan perehdytty ��
    terv. Ranja

    VastaaPoista
  2. Kiitos palautteestasi, Ranja! Kiva, että olet löytänyt blogini ja sitä kautta saanut tukea jatko-opintohaaveille. Viherrakentaja-artesaaniopinnot sopivat varmasti ja laajentaisivat nykyosaamistasi. Kahden tutkinnon omaavalla olisi myös hyvä etulyöntiasema työmarkkinoilla.

    VastaaPoista