torstai 7. huhtikuuta 2016

Hyödyllinen hotelli

Jos on lahopuuaita (katso lisätietoa blogistani: Lahoava aita) hyödyllinen, niin sitä on myös hyönteishotelli. Voit sen avulla vaikuttaa puutarhasi hyvinvointiin houkuttelemalla puutarhaasi hyödyllisiä ötököitä, jotka pitävät tuholaiset kurissa ja ovat välttämättömiä luonnon ekologiselle tasapainolle.

Hyönteishotellin avulla autat hyönteisiä selviämään hengissä. Olemme siistineet ympäristöämme niin puhtaiksi, että luonnolliset pesintä- ja talvehtimismahdollisuudet ovat vähentyneet.

Katselin hyönteishotellien kuvia netistä ja huomasin, että sellaisen rakentamisessa on rajana vain mielikuvitus - ja tietyt lainalaisuudet. Tärkeintä kuitenkin lienee, että "hotellihuoneet" tarjoavat erilaisia koloja erilaisille hyönteisille.

Hyönteishotelli tulisi ripustaa mieluummin aurinkoiselle, tuulelta ja sateelta suojatulle paikalle, noin 1 - 2 metrin korkeudelle, kasvillisuuden yläpuolelle.

Tällainen hienostohotelli oli näytillä tämänvuotisilla Kevätmessuilla. 
Omani ajattelin rakentaa hyödyntämällä vanhaa, sopivasti talon muotoista lokerikkoa, jossa on joskus säilytetty pikkuesineitä. Olin jo laittamassa sitä kierrätykseen, kunnes syntyi idea lokerikon uusiokäytöstä.

Hyönteishotellin rakentaminen ja sen asukkaiden touhujen seuraaminen on kuulemma puuhaa, josta lapsetkin tykkäävät. Kannattaa muistaa, jos sait jo idean oman hyönteistöhotellin rakentamisesta.

4 kommenttia:

  1. Oli kiva tavata tänään! Komea hotelli on messuilla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin. Mukavia messupäiviä jatkossakin! Hyvältä näytti, ihanine pupuineen päivineen.

      Poista
  2. Tuollainen pitää kyllä itsekkin tehdä, nyt idea nystyrät toimimaan.
    Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nyt vaan hotellia rakentamaan. Maltan tuskin odottaa, että pääsen tekemään ensimmäistä hotelliani. :) Kiitos, käynpä Aurinkokujalla visiitillä.

      Poista