Jääkaapista löytyi neljä punajuurta, kolmen palsternakan pakkaus, muutamia kiinteitä perunoita ja pari porkkanaa. Löytyi myös öljyä ja maustamisessa tarvittava sitruuna. Sitten vain hommiin!
Näitähän voisi kasvattaa omallakin pihalla! |
Näin käy, kun sotkee punajuuren muiden sekaan. Pieni kosmeettinen haitta - mutta ei sen niin väliä oo. |
Avasin netistä randomilla Kotikokki.netin reseptin, jotta näkisin lastujen valmistamisen periaatteet.
Suosittelen katsomaan (mitä itse en tullut tehneeksi) myös Kotimaiset kasvikset ry:n ohjetta, jossa on hyviä vinkkejä mm. juuresviipaleiden asettelusta leivinpaperille (viipaleet erikseen; ei toisiinsa liiskautuneina, kuten minulla oli) ja tietoa juuresten erilaisista paistoajoista.
Viipaleita tuli kaksi pellillistä. |
Tältä viipaleet näyttivät paistuttuaan noin 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Ohjeen mukaan paistamista vielä jatkettiin. |
Tästä kokeilusta viisastuneena tiedän seuraavalla kerralla, miten nämä pitäisi tehdä.
Ohjeet
Ohje: Kotimaiset kasvikset ryOhje: Kotikokki.net
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti