lauantai 3. tammikuuta 2015

Väriä juureksista

Päätin tänään saada harmaaseen ja sateiseen päivään väriä jollakin tavalla. Sitten keksin, että voisin vihdoinkin valmistaa maukkaita juureslastuja, joita olin ajatellut joskus tehdä.
Jääkaapista löytyi neljä punajuurta, kolmen palsternakan pakkaus, muutamia kiinteitä perunoita ja pari porkkanaa. Löytyi myös öljyä ja maustamisessa tarvittava sitruuna. Sitten vain hommiin!
Näitähän voisi kasvattaa omallakin pihalla!
Näin käy, kun sotkee punajuuren muiden sekaan.
Pieni kosmeettinen haitta - mutta ei sen niin väliä oo. 
Avasin netistä randomilla Kotikokki.netin reseptin, jotta näkisin lastujen valmistamisen periaatteet. 
 
Suosittelen katsomaan (mitä itse en tullut tehneeksi) myös Kotimaiset kasvikset ry:n ohjetta, jossa on hyviä vinkkejä mm. juuresviipaleiden asettelusta leivinpaperille (viipaleet erikseen; ei toisiinsa liiskautuneina, kuten minulla oli) ja tietoa juuresten erilaisista paistoajoista.
Viipaleita tuli kaksi pellillistä.

Tältä viipaleet näyttivät paistuttuaan noin 200 asteessa
kymmenisen minuuttia.
Ohjeen mukaan paistamista vielä jatkettiin.
Vaikka jouduin sähläämään viipaleiden paistamisen kanssa (eripaksuiset, osittain toisiinsa liiskautuneet ja eri lajien viipaleet paistuvat todistettavasti eri tahdissa), sain kuin sainkin kipollisen maukkaita juureslastuja.

Tästä kokeilusta viisastuneena tiedän seuraavalla kerralla, miten nämä pitäisi tehdä.

Ohjeet

Ohje: Kotimaiset kasvikset ry
Ohje: Kotikokki.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti