sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Tukiopetusta

Selailin loppuvuodesta kotikuntani aikuisopiston kevätkurssien ohjelmavihkosta. Ilokseni sieltä löytyi mielenkiinnon herättävä kurssi "Suunnittele unelmiesi puutarha". Sinne siis, vaikka pihasuunnittelun perusteita olikin käyty läpi jo koulussa.
Eija Klaucke, Englantilainen puutarha (kuva kirjan kannesta)
Onnistuin pääsemään kurssille mukaan. Jonkun tylsän kurssisuunnittelijan mielestä 22 tuntia pihasuunnittelukurssia on riittävästi, mutta minun mielestäni ei - ja nyt kaikki kiva alkaa olla loppusuoralla. 

Opettajamme on Eija Keckman, ent. Klaucke. Joillekin nimi voi olla entuudestaan tuttu. Eija Keckman on ehtinyt puutarhaurallaan paljon, joista viimeisimpänä englantilaistyyppinen elämyspuutarha Eija´s Garden.

Englantilainen puutarha on Keckmanin intohimo. Yksi hänen kirjoittamistaan kirjoistakin vie lukijansa englantilaisen puutarhan saloihin. Tietysti ostin kirjan ja maltan tuskin odottaa, että pääsen sen kimppuun!
Kiitos opettajamme, kurssi on ollut antoisa, ideoita ja tärkeää tietoa pursuava. Olen kirjoittanut muistiinpanoja kynä sauhuten ja yrittänyt ammentaa kokeneen suunnittelijan oppeja itseeni. Eija vinkkasi mm. hankkimaan Ella Rädyn tekemiä vihkosia (Taimistoviljelijät ry) kasvivalintoja helpottamaan. Niissä kasvit on esitelty kasvupaikan mukaan ryhmiteltyinä.
Tässä muutama esimerkki Ella Rädyn tekemistä vihkosista.
Kuinka ollakaan, olen jälleen (kuten koulussakin) suunnitellut omaa, noin 800 neliömetrin pihaamme. Koulussa tein vain pihan osasuunnitelman, jonka saimme lähes toteutettua viime kesänä. 
Nyt olen kuunnellut korvat höröllä vinkkejä englantilaisesta puutarhasta. Pääpaino suunnitelmissani on ollut keittiöpuutarhan perustaminen. Tai, oikeastaan... rehellisesti sanoen, on suunnitelmissa myös terassin laajentaminen ja parin (ison) istutusalueen perustaminen. Niin, ja parin ison koivun kaataminen.
Ei taida tulla vapaa-ajanvietto-ongelmia ensi kesänäkään - eikä seuraavinakaan. Jihuu! Maltan tuskin odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti