Yksi tämän kauden hedelmistä ovat piikikkäät, mutta hunajaiset kaktuksen hedelmät. Paikallinen oppaamme Risto (Xristakis) poimii piikikkään hedelmän kaktuksesta halkaistun puolen litran muovipullon avulla.
Tämän jälkeen piikit pestään pois, jotta hedelmän herkullisen ja mehukkaan sisuksen voi kuoria mahdollisimman kivuttomasti.
Syödessä piti käyttää apuvälineitä, sillä pieniä piikkejä oli jäänyt hedelmän kuoreen. |
Jospa joskus olisi mahdollista olla täällä silloin niin maistelemassa kuin osallistumassa sadonkorjuuseen!
PS. Minulle itse asiassa juuri vakuuteltiin, että mahdollista on!
Niin, että kaktustakin voi syödä, mielenkiintoista :-P
VastaaPoistaEikö vaan! Näin se matkaílu avartaa.
VastaaPoistaJospa olisi tiennyt kuinka turvallisesti poimitaan, niin ei olisi tullut haavoja kieleen.
VastaaPoistaEnsi kerran turvallista poimimista varten ovat nyt ohjeet hanskassa!
Poista