maanantai 2. toukokuuta 2016

Keväisen viikonlopun vieraita

Olipa mahtava, aurinkoinen sää, joka sattui sopivasti vappuviikonloppuun. Toivottavasti aurinkoa riitti muillakin paikkakunnilla!

Ihastelin heti herättyäni upeaa säätä ikkunan läpi. Nurmikolla tepasteli västäräkki, jonka jopa minä ilokseni tunnistin. Lintutuntemukseni on nimittäin surkea ja herättää yleensä huvittuneita katseita.

Lintu oli hauska seurattava, ja tuntui mielellään olevan kuvattavana.
Myöhemmin pääsin riehumaan pihahommiin. Aloittelin tekemään pientä kiveysaluetta saunan kuistin edustalle. Juoksentelin kottikärryjen kanssa - milloin hakemassa mursketta tai kivituhkaa ja milloin seulanpääkiviä.

Työn touhu vei mennessään, kunnes tuli aika käydä keräämässä metsästä Ruusa-konnallemme voikukan ja vuohenputken lehtiä. Kyllä meillä on tyytyväinen konna, kun saa taas luonnon omia herkkuja pitkän tauon jälkeen.
Ruusa on yli kolmekymppinen nelivarvaskilpikonna, joka on ollut
meillä reilu 10 vuotta. Kuva viime kesältä.
Olin avaamassa metsän puolen porttia, kun huomasin päivän seuraavan vieraan. Jänis (ööö... vai rusakko?) istui tyynen rauhallisena parin metrin päässä ja puputti kovasti jotakin löytämäänsä makupalaa. Tiedän, että nämä pitkäkorvat eivät ole kovin toivottavia pihavieraita, mutta onneksi oli ainakin tällä kertaa metsän puolella.

Kipaisin nopeasti hakemassa kameran, ja sain kuin sainkin ihan rauhassa kuvata tätäkin vierastamme.
Myöhemmin saimme vielä yhden eläinvieraan, josta en valitettavasti ehtinyt napata kuvaa.

Virittelimme grilliin tulet, ja aloimme paistaa ruuaksi ihanasti marinoitua lihaa.
Arvattavasti lähitienoolle levisi nopeasti herkulliset tuoksut, jotka houkuttelivat kylämme raitteja pitkin tallustelevan kissan kurkkimaan aidan alitse.

Kissa lähti siitä kuitenkin nopeasti maukuen jatkamaan matkaansa, kun huomasi meidät pihassa. Tulikohan sen nenään naapurin grillistä vielä houkuttelevammat tuoksut!

2 kommenttia:

  1. Ihania eläinkuvia. Voi Viherhattutäti, kun luulin olevani vanha työtön täti,joka täällä lintujen kevätpuuhia seuraa kerrostaloasunnon ikkunasta. Ja kahta jänöä(ööö...rusakko?), jotka olivat viime keväänä/kesänäkin (voisiko olla sama pariskunta)pihallamme. Luulin, että rouskuttavat tulppaanini, mutta yhtenä iltana näin, että citykanithan ne niitä pureksivat! Hollannista tuodut ovat menneitä, mutta toiset saimme suojattua verkolla. Aika veijareita on myös sepelkyyhkypariskunta, kun pesää rakentavat. Eilen illalla lyllersi siili sireenipensaan juurelle!! Eipä ole aiemmin näkynyt. Mutta kevättä kevättä!! Hienoja havaintoja nämä eläinkunnankin ihmeet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos omista hienoista havainnoistasi! Luonnon liikkeitä on mukava seurata. Ehkä havaintonsa kannattaisi kirjata muistiin, niin voisi tehdä vertailua eri vuosien osalta. :)

      Poista