lauantai 6. helmikuuta 2016

Perusruokaa

Jos kuulut niihin, jotka ehdottomasti haluavat - varsinkin näin alkuvuodesta - pysyä terveellisen ja kevyemmän ruokavalion viitoittamalla tiellä, ei kannata jatkaa lukemista tätä pidemmälle.

Jos kuitenkin kiinnostuit tai kuulut kaltaisiini repsahtajiin, suosittelen kokeilemaan reseptiä, jota oli pakko testata heti tuoreeltaan, kun olin eilen sen silmieni eteen saanut.

Ja, ah... miten hyvältä, pitkästä aikaa, maistui HK Blöö kera perunamuusin.
Joulusta jäänyt vahva sinappi sai ruuan maustajana arvoisensa lopun.
Smetana sen sijaan toi ruokaan mukavaa pehmeyttä.
Erityisen iloinen olin siitä, että onnistuin kerrankin saamaan aikaiseksi maukasta perunamuusia. Muusi on mahtava perusruoka, joka taatusti kuuluu edelleen meidän suomalaisten ruokapöytään.
Kylmä olut ja makkararuoka, nam.

Olen hieman muokannut Iltalehdessä julkaistua reseptiä.

Uunissa paistettu HK Blöö

1 Sininen Lenkki
Purkillinen (120 g) smetanaa
3/4 dl voimakasta sinappia
Noin 1 dl juustoraastetta
0,5 dl persiljahaketta
mustapippuria

  1. Kuori lenkki ja viipaloi se noin sentin paksuisiksi siivuiksi.
  2. Sotke smetana, sinappi, juustoraaste ja persilja keskenään.
  3. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa, Sekoita varovasti.
  4. Kaada ainekset leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun uunivuokaan.
  5. Paista 180-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes annos on kauniin ruskea.
Sinapinsiemenillä maustettu muusi

1 kg jauhoisia perunoita kuorittuna
1 dl maitoa ja 1 dl kermaa
50 g voita
1 rkl sinapinsiemeniä
1 tl suolaa
  1. Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne.
  2. Kiehauta kattilassa voi, kerma, sinapinsiemenet ja suola. 
  3. Sekoita keskenään soseutetut perunat ja kiehautettu liemi.
  4. Mausta tarvittaessa suolalla.

2 kommenttia:

  1. Suomalaista perusruokaa ;). Paras pottumuusi tulee ehdottomasti puikulaperunoista.

    VastaaPoista
  2. Erinomaiset puikulaperunat ovat hyviksi todettuja, mutta muusissa ei vielä. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista