maanantai 14. heinäkuuta 2014

Kadriorgin puiston hiljaisuudessa

Työntäyteisten työssäoppimisviikkojen keskellä oli rentouttavaa piipahtaa Tallinnassa viikonloppuna. Kävin reissun aikana mieheni kanssa mm. kauniissa Kadriorgin puistossa, joka on mukavan kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta.

Kadriorgin palatsin ympärillä olevan Kadriorgin puiston sanotaan olevan Tallinnan paras kohde kävelyretkiin, lintujen syöttämiseen ja elämäntarkoituksen mietiskelemiseen. Puisto on perustettu vuonna 1718.

Lyhyen puistovierailun aikana en ehtinyt pohtimaan elämäntarkoitusta, sillä keskityin ahkerasti kuvaamaan kaikkea ympärillä näkyvää kauneutta. Monta tietä jäi vielä kulkematta ja kasveja ihmettelemättä, joten puistoon on päästävä ehdottomasti vielä uudelleen. 
Puistossa on paljon vanhoja puita.

 
Kaunis Joutsenlampi...

... ja lammen mustat joutsenet.
Viehättävä kahvila, jossa sai nauttia mm. Apfel strudelin
kera kotitekoisen jäätelön. Oli hyvää!



Kadriorgin taidemuseo kauniine puutarhoineen ja suihkulähteineen.



  
 



 

 Japanilainen puutarha

Kadriorgin puisto on täydentynyt viime kesänä japanilaisella puutarhalla, joka oli myös ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Kivet olivat puutarhassa keskeisiä elementtejä, joita ympäröi vehreä kasvillisuus ja vesiaihiot. Haluaisinpa käydä puutarhassa uudelleen keväällä, jolloin siellä kukkivat kirsikkapuut!







 
Jos kiinnostuit, lue lisää: Tallinnan matkailu, Kadriorg

6 kommenttia:

  1. Kauniilta näyttää tuo historiallinen puisto, Itse kävin siellä talvella, mutta mukava siellä oli silloinkin kuljeskella. Kuvat ovat tosi hyviä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Voin kuvitella, että puisto on myös talvella kaunis lumipeitteineen.

      Poista
  2. Mieli rauhoittui pelkästään kuvia katsellessa. Täytyypä käydä joskus paikan päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka on todellakin rauhallinen, vaikka siellä näytti paljon olevankin kävijöitä - myös lapsiperheitä. Ehkä puiston suuruuteen on helppo kadota ja vajota omiin tekemisiinsä, häiritsemättä muita.

      Poista
  3. Ihana, kun vahaa on osattu arvostaa yli vuosisatojen, näin kauneus kukoistaa. Onneksi maailmassa on ihmisiä joilla on ymmärrystä säilyttää muidenkin nähdä mitä itse on saanut katsella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvostan kohteita, joissa paikkaa on osattu arvostaa vanhaa kunnioittaen. Taitolaji sekin, jos mikä!

      Poista