torstai 10. heinäkuuta 2014

Aurinkoa ja veden lorinaa

Takana aurinkoinen työpäivä, johon kuului mm. veden lorinaa ja laatoista irtoavaa pölyä. Tällainenkin voi näköjään olla viherrakentajan normipäivä.

Virallista nimeä en kuvan laitteelle tiedä, mutta vesisirkkeliksi sitä olen nyt kuullut kutsuttavan. Saimme kyseisen vempaimen käyttöömme porras- ja laatoitustyömaalle, sillä sen avulla kivien leikkaamisen pitäisi olla hieman vaivattomampaa ja ergonomisempaa.
 
30 kilon laattaa pitää leikata kahden naisen voimin.
Rälläkkää käyttäessä saa nopeasti selkänsä kipeäksi.
Pölyä lentää - ja paljon.
Laitteessa on vesiallas ja siinä pumppu, joka pumppaa vettä kiviä leikkaavaan laikkaan. Hiljalleen lorisevan veden pitäisi hillitä pölyn erittymistä, mutta ihan pölytöntä työ ei ole. Hengitys-, silmä- ja kuulosuojaimet ovat tässäkin työvaiheessa tärkeitä - puhumattakaan työhön keskittymisestä. Pyörivä laikka leikkaa yllättävän sähäkästi.
 
Sormet on syytä pitää mahdollisimman kaukana laikasta.
Tänään tuli leikattua yli 30 erikokoista laattaa, jotka asennettiin saman tien paikoilleen. Iso urakkamme eteni jälleen mukavasti!
Tämän päivän työn tulokset.
Kuvan yläreunassa näkyvä valkoinen mytty on
muovia, joka on tikapuiden suojana.
Siihen on jo tullut lyötyä pää muutamaan kertaan.

2 kommenttia:

  1. Työnoppimisvuosi on tuonut tekijöilleen ennalta arvaamattoman määrän uusia asioita ja varmaan lisää on tulossa, ennen kuin vuosi tulee täyteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen vuosi vielä jäljellä... maltan tuskin odottaa, mitä vielä on tulossa!

      Poista