tiistai 25. elokuuta 2015

Nautiskellen!

Olen vieraillut vuosien saatossa Tallinnassa, Viron pääkaupungissa, varmaan kymmeniä kertoja. Nyt tuli hyvä syy lähteä viikonloppumatkalle Viron kesäpääkaupungiksi kutsuttuun Pärnuun.

Nautimme kahden ystäväpariskuntamme kanssa upeasta, ja sattumoisin myös helteisestä viikonlopusta tyylikkäässä Hedon Spa -hotellissa.
 
Ylellinen kylpylähotelli sijaitsee meren välittömässä läheisyydessä, rantadyynien takana - mutta silti vain kivenheiton päässä kaupungista. Pärnussa kaikki tuntuu olevan kävelymatkan päässä.

Kylpyläkokonaisuuden muodostavat vanha Mutakylpylä, sekä sen yhteyteen vuonna 2014 rakennettu uudisosa. Mutakylpylän uusklassistinen rakennus valmistui 1920-luvulla I maailmansodassa palaneen kylpylälaitoksen tilalle. Rakennuksen sanotaan olevan yksi Pärnun tärkeimmistä symboleista.
Vanha Mutakylpylä

Näkymä sisäpihalta.
Uimapukumuotia vuosikymmenten takaa.
 
Hotellin uudisosa katsottuna mereltä päin.
Parvekenäkymiä.
Hotelli tarjoaa rentouttavia kylpylänautintoja ja erilaisia hemmotteluhoitoja, joita emme lyhyen visiitin aikana ehtineet kuitenkaan käydä kokeilemassa - vaikka kovasti olisi mieli tehnytkin. Ehkä joskus myöhemmin?

Sen sijaan nautimme hotellin ravintola Raimondissa ihanan illallisen. Tuli maisteltua mm. rapuja, saksanhirveä ja kuusenkerkkäpaahtovanukasta asiaankuuluvien juomien kera. Nami! Myös ravintolan rantahietikolle avautuva viihtyisä terassi tuli testattua.
 
Ota mieluusti yhteys hotellin johtajana toimivaan ystäväämme Sari Sopaseen, jos haluat kuulla hotellista lisää. Sarin yhteystiedot löydät tästä linkistä ja kuvan alta. 

Lisätiedot hotellista löydät tästä.

Kylpyläkaupunki Pärnu


Ranta- ja kylpyläelämästään tuttu Pärnu taisi näyttää meille ensivisiitillä olleille turisteille parhaimmat puolensa, sillä ilma oli mitä ihanin. Aurinko helli ja lämmitti, ja valkeiden hiekkarantojen hiekka oli suloisen pehmeää ja upottavaa.
 
 
Rannat ovat matalia pitkältä matkalta. Ihmiset nauttivat viikonlopusta aurinkoa ottaen, piknikeväitä nauttien, uiden, pelaten tai rantaviivalla kävellen. Tunnelma oli leppoisan raukea.
Aallonmurtaja.
Kaupungilla näkyi turisteja, jotka istuskelivat kahviloissa tai kuljeskelivat pikkukaduilla piipahtaen välillä ostoksille pikkukauppoihin.
Monet liikkuivat paikasta toiseen pyörillä, minkä innostamina mekin vuokrasimme pyörät. Esimerkiksi kahden tunnin pyörävuokra oli 5 euroa. Pyörät olivat erittäin hyväkuntoisia.

Teimme "kahden sillan pyöräretken" Pärnu-joelle. Matka oli mukava, vaikka mielessä häilyi jo samana iltana koittava kotimatka.
Näkymä Pärnu-joelle.
Kiitos, ystävät! Niin nautinnollisen mukavaa oli, että matka loppui aivan liian nopeasti. Sinne siis uudestaan - ja seuraavalla kerralla mielellään pidemmäksi aikaa.

2 kommenttia:

  1. Pärnu tuttu itselle, kun pari kertaa vierailtu, mutta puitteet eivät olleet niin ylelliset. Kaikki on tosiaan lähellä jos ja kun tykkää kävellä. Säällä on tosi iso merkitys, sillä halu nähdä paikasta mahdollisimman paljon. Nautinnollista, sillä sitähän matkailusta haetaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ehkä saimme Pärnusta ensikertalaisiksi ylellisen kuvan -kiitos mahtavien puitteiden ja sään. Jos/kun vielä menemme, voi tilanne olla ihan muuta.

      Poista