Vielä ehdit kokeilla, maistuisko sullekin.
Joulusinappi
2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 dl kermaa
1 tl perunajauhoa
2 dl kananmunia
1 - 2 valkosipulinkynttä
Lisää jäähtyneeseen seokseen:
1 rkl etikkaa
1 rkl Madeiraa, Koskenkorvaa, konjakkia tai vodkaa
Sekoita perunajauho pieneen kermatilkkaan. Sekoita
sinappijauhe, sokeri ja loppukerma kattilassa. Lisää em. seokseen
perunajauho-kermaseos. Kiehauta ainekset.
Lisää kananmunat. Vatkaa niin, että kananmunat
sekoittuvat seokseen hyvin.
Lisää lopuksi kunnolla jäähtyneeseen seokseen etikka ja halutessasi alkoholia makua antamaan.
Purkita ja nauti!
Sinapin valmistamisen lisäksi tuli tänään kaivettua esiin joulutontut, joita on vuosien saatossa kertynyt varsin kirjava joukko. Niitä on kiva ripotella sinne tänne kotia koristamaan. Tämä on (sinapin lisäksi) yksi niistä perinteistä, joita haluan vaalia.
Olemme vääjäämättä muutaman päivän päässä joulusta. Sitä lähempänä, eli jo huomenna, on talvipäivänseisaus - vuoden pimein päivä. Tämän mukaan jouluaatto on jo piirun verran valoisampi kuin tämä päivä. Kevättä kohti siis mennään!
2 dl kananmunia vai 2 kpl?
VastaaPoistaHyvä tarkentava kysymys, sillä kananmunan määrää harvoin ilmoitetaan deseinä. Kananmunia tulee kuitenkin tällä kertaa tuo 2 dl, joka kananmunan koosta riippuen tarkoittaa 2-4 kappaletta. Omaan annokseeni laitoin 4 kappaletta. Kiva, jos olet päättänyt kokeilla tätä sinappia!
Poista