sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Se paras joulusinappiko?

Tänään tuli tehtyä meidän perheen perinteinen, ja tietysti - jos meiltä kysytään - Se paras joulusinappi. Resepti on ollut hallussani yli 20 vuotta, ja sinappi on moneen kertaan hyväksi todettu.
Vielä ehdit kokeilla, maistuisko sullekin.

Joulusinappi

2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 dl kermaa
1 tl perunajauhoa
2 dl kananmunia
1 - 2 valkosipulinkynttä
 
Lisää jäähtyneeseen seokseen:
 
1 rkl etikkaa
1 rkl Madeiraa, Koskenkorvaa, konjakkia tai vodkaa
 
Sekoita perunajauho pieneen kermatilkkaan. Sekoita sinappijauhe, sokeri ja loppukerma kattilassa. Lisää em. seokseen perunajauho-kermaseos. Kiehauta ainekset.
 
Lisää kananmunat. Vatkaa niin, että kananmunat sekoittuvat seokseen hyvin.
 
Lisää lopuksi kunnolla jäähtyneeseen seokseen etikka ja halutessasi alkoholia makua antamaan.
 
Purkita ja nauti!
Sinapin valmistamisen lisäksi tuli tänään kaivettua esiin joulutontut, joita on vuosien saatossa kertynyt varsin kirjava joukko. Niitä on kiva ripotella sinne tänne kotia koristamaan. Tämä on (sinapin lisäksi) yksi niistä perinteistä, joita haluan vaalia.
 

Olemme vääjäämättä muutaman päivän päässä joulusta. Sitä lähempänä, eli jo huomenna, on talvipäivänseisaus - vuoden pimein päivä. Tämän mukaan jouluaatto on jo piirun verran valoisampi kuin tämä päivä. Kevättä kohti siis mennään!

2 kommenttia:

  1. 2 dl kananmunia vai 2 kpl?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tarkentava kysymys, sillä kananmunan määrää harvoin ilmoitetaan deseinä. Kananmunia tulee kuitenkin tällä kertaa tuo 2 dl, joka kananmunan koosta riippuen tarkoittaa 2-4 kappaletta. Omaan annokseeni laitoin 4 kappaletta. Kiva, jos olet päättänyt kokeilla tätä sinappia!

      Poista