sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Inspiraatiota odotellessa

Taideharrastukseni on ollut naftaliinissa jo reilusti yli kaksi vuotta. Sitä ennen harrastuksiini sisältyi mm. taideterapiaopintoja, neljävuotinen Taiteen perusopinnot -kokonaisuus sekä yksittäisiä kuvataidekursseja. Intoa taisi olla enemmän kuin taitoja - mutta hauskaa ja elämyksellistä oli!

Kun opiskelin viherrakentaja-artesaaniksi vuosina 2013-2015, lopetin silloisen kuvataideharrastukseni eli öljyvärimaalauksen. Tuntui, että käsillä tekemistä ja luovuutta oli opinnoissa jo sen verran, ettei puhtia riittänyt enää maalaamiseen.

Museokorttien ansiosta olemme juosseet mieheni kanssa erilaisissa näyttelyissä ja museoissa vuoden aikana enemmän kuin olisimme arvanneet. On tullut nähtyä satoja erilaisia teoksia, joiden ansiosta innostus maalausharrastuksen elvyttämiseen on varmasti osittain alkanut pulputa.

Tänään kävimme jälleen upeassa näyttelyssä, jonne ei tarvinnut edes Museokorttia. Näyttelyyn pääsi ilmaiseksi, mikä oli iloinen yllätys! Paikka on kauniin luonnon helmassa sijaitseva tyylikäs Gumbostrand Konst & Form. Tästä linkistä pääset tarkastelemaan Gumbostrandin sivuja.

Ihastuin näyttelyn kauniisiin ja puhutteleviin luontokuviin, jotka olivat pääosassa tänään päättyneessä Luontoon-näyttelyssä.
(Markus Varesvuo)
(Hannu Laakso)
Jos ihastuin näyttelyn luontokuviin, niin suorastaan hullaannuin Kristina Elon taidokkaasti maalaamiin, humoristisiin tauluihin. Kiertelin ja kaartelin, kuvasin ja tutkin. Ihmettelin, miten kiehtovasti, luovasti ja puhuttelevasti joku osaakaan maalata. Osaisinpa minäkin!
Kotiin palattuamme tein inventaarion yläkertamme käyttöullakolla, jonka varastotilaan olen vuosien aikana säilönyt mm. erilaisia taitelijatarvikkeita, valmiita tauluja, taulupohjia jne. Nopean pikasiivouksen tuotoksena moni valmis tauluni päätyi joko roskiin tai hyödynnettäviksi uusien taulujen pohjina. Maalaustarvikkeitakin näytti olevan riittävästi.

Nyt sitten vain odottelen sitä inspiraatiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti