torstai 2. heinäkuuta 2015

Odotus palkitaan

Helteinen työpäivä meni kitkentähommissa hikoillessa. Onneksi olimme suurimman osan päivästä kauniilla merenrantatontilla, jossa pieni tuulenvire teki helteestä siedettävän.

Kitkentätyön lomassa oli samalla mahdollisuus ihailla auringon hohteessa kimaltavaa merta ja kuunnella lokkien kirkunaa.
Pihalla oli koko joukko kauniisti kukkivia kurjenpolvia.
Kotiin palattua oli odottamassa pari iloista yllätystä. Ensimmäinen oli Koulutusrahaston lähettämä päätös ammattitutkintostipendin myöntämisestä. Olin täyttänyt sähköisen hakemuksen viikonloppuna, joten pikainen päätös oli mieluinen yllätys. Veroton korvaus, 390 euroa, napsahtaa tilille ensi viikolla. Sopii mulle!

Stipendiä on mahdollista hakea, jos on suorittanut ammatillisen näyttötutkinnon; on ollut töissä vähintään viisi vuotta ja on alle 64-vuotias. Koulutusrahasto

Toinen ilonaihe odotti ulkona. Pihallamme kasvaa vierekkäin kolme pionia, joissa on yhteensä kaksikymmentäviisi muhkean pallomaista nuppua. Tänään niistä muutamat ovat vihdoinkin hieman raottaneet nuppuaan, muuttuakseen pian upeaksi kukinnoksi. Vielä on paras loisto edessä!
Uusin pionihankinta on noin 4 - 5 vuotta vanha, ja pian se kukkii ensimmäisen kerran. Ja komeasti kukkiikin: kaikkiaan 12 nuppua nuokkuu hentojen varsiensa päässä.
Uusimman pionimme vieressä on kaksi muuta pionia, jotka eivät jostakin syystä kukkineet viime kesänä ollenkaan. Luulin jo, että ne ovat sanoneet sopimuksensa irti - mutta ei sentään. Kohta toisessa on vaaleanpunaiset, ja toisessa karmiininpunaiset kukinnot.
Kunhan terassimme pian valmistuu, tulevat pionit saamaan jossakin vaiheessa lisää lajitovereita seurakseen. Jos vain ehdin, perustan vielä tänä kesänä terassin eteen uuden istutusalueen, jonka takariviin olen suunnitellut pionirivistön.
"Terassi on valmis huomenna.", lupaili mies.
Siinä sitä riittää taas lisää silmäniloa ja luonnon ihanuuksien ja väriloiston ihmettelyä!

Nyt unten maille, sillä huomenna on tiedossa orapihlaja-aitojen leikkausta. Helteessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti