sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Kappale suomalaista idylliä

Nyt kun olen töissä koko viherrakentamiskauden eli keväästä syksyyn, ovat viikonlopun lepohetket tulleet arvoon arvaamattomaan.
 
Parasta on, jos voi viettää viikonlopun muualla kuin kotona, niin eivät kotipihan tekemättömät työt ole koko ajan silmien alla. Ja jos ne ovat silmien alla, ei niistä voi pitää näppejään erossa.

Tänä viikonloppuna saimme mahdollisuuden vierailla ystäviemme mökillä Saimaan rannalla, kauniin ja puhtaan luonnon helmassa.
Kulinaristiystävämme hellivät meitä lisäksi herkullisilla ruuilla, kuten paistetuilla muikuilla, tomaatti-fetanyyteillä, kantarellirisotolla ja mallaspossulla. Vieläkin nousee vesi kielelle!
Ja lopuksi voita!
Lisäksi pöytään katettiin maukkaat jälkiruuat, joista mainittakoon minulle uusi tuttavuus eli sitruunainen mustikka-pullavanukas. Siitä sopii tarjota isommallekin porukalle.

Tässä linkki kokeilemisen arvoiseen jälkiruokaohjeeseen: Sitruunainen mustikka-pullavanukas.

Lauantaiksi sattui aurinkoinen päivä. Kävimmekin kävellen ihastelemassa mökin lähellä laiduntavia lampaita Almaa, Elmaa, Helmiä ja Lyyliä sekä Reiska-kukkoa kotkottavine kanalaumoineen.

Lampaiden varsin äänekäs määintä kaikuu vieläkin korvissani. Hauska nelikko, joka sai hymyn huulille!
Tässä ollaan syömässä Terijoen salavan lehtiä,
jotka ovat kuulemma tämän porukan suurta herkkua.
Katseet oikeaan...
... ja vasempaan.
Reiska on kingi!
Samaan pihapiiriin oli tuotu eri puolelta Suomea vanhoja rakennuksia, joita paikallisen 4H-kerhon nuoret esittelivät halukkaille.
Kuin silloin ennen...
Kävelyretkellä poimittiin myös kantarelleja ja mustikoita, joiden paras hetki antaa vielä hetken odottaa. Löytyipä kantarelleja myös mökkitien reunalta!
Taatusti puhdasta!
Piilossa, heinien kätkössä.
Mökkitien satoa.
Siinä kävellessämme ja mökin pihapiirissä istuskellessamme tuli todettua moneen kertaan, että kyllä Suomesta löytyy idyllisiä maisemia, kaunista metsää, niittyjä ja rantaviivaa.

Jäkälät ovat mielestäni tänä vuonna erityisen näyttäviä.
Johtuukohan sateisesta kesästä?
Luonnossa kasvaa upeita heinäalueita.
Tämäkin alue löytyi keskeltä metsää.
Männyt pilkottivat hauskasti heinikosta.
 
Kävelyretken päätteeksi emäntämme kokosi niittykukista komean kimpun, jota sopi ihastella, kun odoteltiin saunan lämpiämistä.

Kesä!

4 kommenttia:

  1. Aivan upeita maisemia. Toivon että pääsen Saimaata ihailemaan vaikka kylpylän muodossa. Tosin ystäväni asuu Saimaan rannalla ja siellä olen päässyt ihastelemaan näin upeita maisemia. .)

    Kivaa sunnuntai-iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan vinkkiä ystävälle, että tulisit mielellään visiitille. ;)

      Mukavaa sunnuntai-iltaa sinullekin!

      Poista
  2. Aivan ihanat kuvat! Eilen olikin ihana ilma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta! Nauttikaamme kauniista ilmasta, kun siihen on mahdollisuus.

      Poista