tiistai 19. toukokuuta 2015

Hiljaisuus kiireen keskellä

Kauan odotettu matka Lontooseen tuli ja meni.On aika yrittää orientoitua arkeen, vaikka pääkoppa tuntuu olevan vielä Lontoon-tunnelmissa ja ihmisvilinässä.

Huomisesta alkaen viimeistään pitää skarpata, sillä uuden alan työt viherrakentaja-artesaanina alkavat. Sitten otetaankin naisesta mittaa!

Nyt on hyvä hetki vielä nautiskella Lontoon ainutlaatuisista keitaista eli toinen toistaan loisteliaammista puistoista. Kun oli ruuhkaisen metromatkan päätteeksi raivannut tiensä ihmisvilinässä ja juossut katujen yli henkensä kaupalla, väistellen autoja vasemmanpuoleisessa liikenteessä, tuntui kuin puistoissa olisi avautunut täysin toinen maailma: hiljaisuus kiireen keskellä.
Puistot ovat syystä erittäin suosittuja niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Laajat nurmikentät, järvet, upeat istutusalueet, linnut ja oravat houkuttelevat ohikulkijan välillä nautiskelemaan luonnon rauhasta ja äänistä kiireen keskellä.
Hyde Parkissa kiinnitin erityisesti huomiota siihen, että puistoon oli jätetty lahopuita, sekä niittymäisiä alueita. Hyvin hoidettua, mutta samalla myös luonnontilaista.
Lisäksi ihastuin toinen toistaan tunnelmallisimpiin puupenkkeihin ympäröivine istutusalueineen. Enkä muuten nähnyt penkeissä ensimmäistäkään töhryä! Useisiin penkkeihin oli sen sijaan kiinnitetty nimilaatta tai kaiverrettu nimi jonkun henkilön muistoksi.
Entäs ne aidat! Jykevänä seisovia, rautaisia ja usein mustiksi maalattuja aitoja näyttää olevan Lontoossa kaikkialla, niin talojen edustoilla kuin puistoissakin. Tyylikkäitä kuin mitkä! Usein niiden seurana oli myös erilaisia pensasaitoja tai köynnöksiä.
Tässä vähän erilaista aitamallia. Hyvä idea ja toteutus.
Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä tulevat henkeäsalpaavat istutusalueet, joiden paras kukkaloisto antoi vielä odottaa. Osa sipulikukista alkoi olla jo tiensä päässä, mutta maasta työntyi jo korvaavaa kasvua.

En tunnistanut kasveista kuin murto-osan, mutta aika paljon näytettiin suosivan kurjenpolvea, murattia, jouluruusua, kevätesikoita, kärhöjä, heiniä ja ruusuja - vain muutaman mainitakseni.

Valokuvat ovat pääasiassa Hyde Parkista ja Regent's Parkista, jossa kävimme lähtöpäivänämme. Vettä satoi ja tuuli oli kova, mutta se ei turistia haitannut.
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Uutta rakentamassa Regent's Parkissa, jossa bongasin myös lajitovereitani. Jälki oli siistiä ja tekemistä näytti riittävän, silmänkantamattomiin!
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti