keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Vaihtelu virkistää

Tasan viikko sitten aloitin kausityöni  erilaisissa viherrakennus- ja ylläpitokohteissa. Täytyy sanoa, että viikko on sujunut erittäin vaihtelevissa tehtävissä, turvakenkiä kuivattaessa ja työasuja pestessä.
Tällä hetkellä ei tunnu olevan lihasryhmää, joka ei ilmoittaisi olemassaolostaan. Onneksi on kuitenkin keksitty polvisuojat, jotka mukavasti pehmentävät polvia. Mustelmitta eivät polvet ole silti selvinneet.
Viime viikolla tein pari ensimmäistä työpäivää kenttäkiveystä, jonka tekniikan opin vihdoinkin kunnolla. Kivitöitä teimme kahden naisen voimin sekä kauniissa auringonpaisteessa että rankkasateessa. Rakensimme kerrostalon pihalle kenttäkiveysalueen, jonka keskelle tehdään lisäksi kaksi erillistä istutusaluetta.
Keskeneräinen kenttäkiveysalue, joka odottaa mm. saumausta.
Muut päivät ovat hurahtaneet hyvin vaihtelevissa tehtävissä. Perjantaina pääsin hetkeksi kitkentähommiin Helsingin keskustaan, lähelle vanhimman tyttäreni opinahjoa. Valitettavasti tytär ei nähnyt äitiään pyllistelemässä kukkapuskissa.

Tällä viikolla olen kulkenut puutarhuri-Ullan mukana. Mukanamme on myös yksi tämän kauden työssäoppijoista, joka opiskelee myös puutarhuriksi. Meitä on nyt kaksi melko kokematonta Ullan työkavereina. Toivon omasta puolestani Ullalle pitkää pinnaa!

Maanantai oli tapahtumarikas päivä, josta päällimmäiseksi jäi mieleen reilu pari tuntia kestänyt ruohonleikkuutuokio. Sää oli erittäin aurinkoinen, joten hiki virtasi sekä selässä että kuulosuojainten alta.

Loppuvaiheessa kädet ja turvakenkien painamat jalat alkoivat olla koetuksella. Vettä piti muistaa hörppiä säännöllisesti. Askelmittari pitää muistaa ottaa mukaan seuraavalla kerralla!

Sen jälkeen pyyhällettiin seuraavaan kohteeseen, kaunisiin maalaismaisemiin, joen rannalle. Siellä oli niin isot nurmikentät, että suurin osa nurmesta ajettiin päältäajettavalla ruohonleikkurilla.

Minä tein tässä kohteessa kitkentähommia. Siinä kitkiessä ja samalla lintujen laulua kuunnellessa tuli taas mietittyä, että on etuoikeutettua saada tällaisesta työstä palkkaakin.
Tiistaina istutettiin kolmen naisen yhteistyönä 125 koivuangervoa ja 7 tammea. Lisäksi laitoimme puille tuet. Olin illalla niin väsynyt, että jaksoin hädin tuskin käydä suihkussa ja pestä likaiset työvaatteet. Illalla ei tarvinnut unta houkutella .

Tänään keskiviikkona kävimme Ullan kanssa kahdestaan istuttamassa kookkaisiin istutusaltaisiin reilut 30 marjakuusta sekä noin 130 alvejuurta. Onneksi istutusaltaisiin oli ennakolta laitettu mullat. Lopuksi vielä kastelimme kasvit, ja normikäytännön mukaisesti siivosimme sotkumme.

Sitten lounastauolle vanhan ja idyllisen kerrostalon pihalle, jossa lounaan jälkeen autoimme kollegoitamme kitkentäpuuhissa. Jälleen polvisuojat olivat enemmän kuin tarpeeseen!
Pihalta löytyi mm. tällainen soma puu, jota puutarhurimmekin ovat kovasti ihmetelleet ja sille nimeä miettineet. Tällä hetkellä suurin puista oli kukassa.

Mahdatko tunnistaa, mistä puusta on kysymys?
 
Työt jatkuvat jälleen huomenna ja vaihtelevia tehtäviä on tiedossa. Ei muuta kuin uutta kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti