sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Kaikkea muuta kuin tylsää!

Ei mitään tylsää, vaan upeita elämyksiä ja uuden kohtaamista! Sitä on tarjonnut Museokortti, jollaiset tulimme aviosiippani kanssa hankkineeksi pari viikkoa sitten.
EMMA: Mimmo Paladino

Henkilökohtainen Museokortti on Suomen museoliiton lanseeraama, suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä alkaen. Lipun hinta 59 euroa mahdollistaa vierailun yli 200 museokohteessa eri puolilla Suomea. Toivottavasti lipun hinta pysyy maltillisena myös jatkossa.

Olimme miettineet korttien hankkimista jo jonkin aikaa, sillä olemme aina käyneet museoissa mielellämme - tosin vain valikoiduissa näyttelyissä, sillä pääsyliput ovat melko kalliita.

Tilaisuus korttien hankkimiseen tuli, kun veimme äitini pari viikkoa sitten vierailulle Espoon modernin taiteen museoon, EMMAan. Museokortin pystyi ostamaan museokäynnin yhteydessä, jolloin sai saman tien kuitattua aikuisen lipun hinnan, 12 euroa. Ensin saimme käyttöömme väliaikaiset kortit, ja varsinainen, luottokortin kokoinen muovikortti tuli postitse tällä viikolla.
Tällä hetkellä aktiivisimmiksi museokävijöiksi mainitaan Etelä-Suomessa asuvat, 46 - 65 -vuotiaat naiset. Museokortin toivotaan laajentavan kävijäkuntaa. Museokorttia onkin nyt rummutettu julkisuudessa myös rouva Jenni Haukion taholta. Hän on haastanut meidät naiset ostamaan Museokortin lahjaksi esimerkiksi miehille. Hyvä lahjaidea joka tapauksessa!

Museokortin myötä olemme vallan villiintyneet mieheni kanssa ja käyneet EMMAn jälkeen myös Amos Andersonin taidemuseossa ja Ateneumissa. Kaikki loistavia näyttelyitä!

Vielä pari kohdetta, niin Museokortin hintakin on tullut kuitattua. Alla kuvasatoa EMMAn näyttelystä, jossa valokuvaaminen oli sallittua.
EMMA: Camilla Vuorenmaa
EMMA: Jaume Plensa
EMMA: Pauliina Turakka Purhonen
EMMA: Pekka Jylhä
Taideaineita harrastaneena olen ollut suorastaan hurmioitunut mahtavien teoksien kohtaamisesta. Liekö suoranaista johdatusta kaivaa öljyvärimaalit ja pensselit jälleen varaston kätköistä ja ryhtyä taas maalaushommiin. Ihan vain omaksi iloksi!

Linkkejä:

Amos Andersonin taidemuseo
Ateneum
Espoon modernin taiteen museo EMMA
Museokortti

2 kommenttia:

  1. Meillä myös museokortit. Todella hyvä hankinta, varmasti tulee käytyä enemmän museoissa kuin normaalisti. Ja jos on oikein hyvä näyttely, voi käydä katsomassa vaikka useammaan kerran. Nimimerkki kaksi kertaa Ai Weiwein näyttelyn nähnyt :).

    VastaaPoista
  2. Se on totta, että nyt voi hyväksi todetun näyttelyn katsastaa niin monesti kuin haluaa. Minulta jäi Ai Weiwein näyttely harmittavasti näkemättä. :( Olen kuullut siitä pelkästään hyvää.

    VastaaPoista