sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Viehättävä Valkeisenpuisto

Aurinko porotti lähes pilvettömältä taivaalta, ja lämpötila oli reilu 20 astetta, kun saavuin työharjoitteluun Kuopioon. Junan sijasta olin valinnut huomattavasti edullisemman kuljetuksen eli bussin. Matka kesti hieman junaa kauemmin, mutta mikäs kiire tässä nyt olisi! Olihan lauantai, ja työt alkavat vasta maanantaina kello 7.

Majoituin vanhempiemme luokse Kuopion keskustan tuntumaan. Tänään kävin mm. kävelyllä viehättävässä Valkeisenpuistossa, joka jaksaa aina ihastuttaa. Kasvillisuus ja kiveykset ovat erittäin hyvin hoidettuja.
Lammen ympäri kiemurtelee puistotie, jolla näkyy niin lenkkeilijöitä, koirien ulkoiluttajia, lapsiperheitä tai niitä, jotka muuten vain nauttivat alueesta. Lammen sanotaan olevan eräs tärkeistä Kuopion kaupunkikuvassa hyödynnetyistä vesiaiheista. Siinä on mielestäni onnistuttu hienosti!
 
Suureksi ilokseni sain jälleen täydennettyä opiskeluihin kuuluvaa kasviluetteloa! Kasvialueiden kasvit on nimetty sekä suomeksi että latinaksi.
 
 


 
 


 
 
 
 
Osa opiskelukavereista menee kansainväliseen työharjoitteluun. Eikös näin kaunis kaupunki hyvin hoidettuine puistoineen ja muine viheralueineen vedä vertoja sille!

4 kommenttia:

  1. Onpa upean näköinen puisto, kyllä Suomessa (Savossa) osataan.

    VastaaPoista
  2. Hyvä Heidi, olet saanut tosi hienoja kuvia puistosta.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Upeasta puistosta voi onnistua saamaan hienoja kuvia, sillä puitteet ovat loistavat.

    VastaaPoista
  4. Kuvien kautta tuli Valkeisen lampi vielä kauniimmaksi. Kauneus on katsojan silmässä, se tuli todettua.

    VastaaPoista