sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Leppoisat lepopäivät

Kuopion kahden työssäoppimisviikon väliin mahtuivat leppoisat lepopäivät. Lauantaina kävin ihmettelemässä Kalaryssäystä Kuopion Satamatorilla. Kyseessä on jo perinteinen markkinatapahtuma, joka kerää paikalle erilaisten kalaruokien ja maalaisherkkujen ystäviä. Kaunis, aurinkoinen syyssää oli tainnut houkutella paikalle myös muita uteliaita markkinavieraita, sillä väkeä oli tungokseen asti.

Herra Snellmanin nimikkopuistossa

Lähellä satamaa on Kuopion kaupungin vanhin puisto, Snellmaninpuisto. Kuljin sen läpi mennessäni Kalaryssäykseen. Täytyi jälleen todeta, että tämän kaupungin puistot ovat hyvin hoidettuja ja kauniita! Jylhänä puiston vieressä kohoaa myös hohtavan valkoinen Tuomiokirkko.

Puiston tuntumassa on myös lukuisa joukko vanhoja, kunnostettuja puutaloja sekä Kuopion katuverkkoon olennaisesti kuuluvia kapeita katuja (leveys 7,2 metriä),  joita on totuttu kuopiolaisittain nimittämään rännikaduiksi.





Herkkien yksityiskohtien puutarha

Tänään sunnuntaina minulla oli ilo vierailla pitkästä aikaa serkkuni puutarhassa, jossa oli herkkä ja tasapainoinen tunnelma.

Näkymä oli ajoittain kuin japanilaisesta puutarhasta lukuisine kivineen, puineen ja istutusryhmineen.










Isännän puutarha

Ja tässä vielä hauska yksityiskohta eli isännän puutarha, opastekyltin kera.

2 kommenttia:

  1. Kyllä on ilo katsella hyvin hoidettua pihaa ja ihastella pieniä yksityiskohtia. Siinä ei ole laskettu tunteja, aikaa vaan on mennyt ja se näkyy sitten ympäristössä. Vuosien saatossa sitä on rakkaudella hoivattu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä pihasta ei yksityiskohtia tosiaankaan puutu.

      Poista