sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Tarttis välillä vähän relata!

Kun on keski-ikäinen, kohtuullisen pitkän työuran tehnyt ja perheellinen opiskelija, on elämässä muutakin kuin pelkkää opiskelua.

Jos on perusteellinen ja tunnollinen, tahtoo kuitenkin käydä niin, että opiskelu vie osan myös vapaaksi tarkoitetusta normielämästä.

Kolmen koulupäivän lisäksi pyrin hyödyntämään maanantain ja perjantain kotiopiskelupäivät täysin koulutehtäviin. Muun ajan yritän sitten relata ja tehdä jotain aivan muuta. Kuten pestä pyykkiä tai siivota. 
 
 
Intensiivinen tekeminen kuitenkin tuntuu imaisevan mennessään ja huomaan tekeväni koulutöitä ainakin ajatustasolla myös muuna aikana, kuten harmikseni myös yöllä. Yritän suunnitella erilaisia pihoja, teen ahkerasti kivitöitä ja istuttelen kasvillisuutta.


Tänä viikonloppuna olin päättänyt ansaita pienen hengähdystauon ja olen ottanut tietoisesti hieman löysemmin. En ole meditoinut, kuten suuriin urheilusuorituksiin valmistautuvat urheilijat, vaan olen nauttinut kynttilöistä, koko perheen kokoontumisesta päivällisen ääreen ja hyvillä mielin iloinnut Suomen ensimmäisestä olympiamitalista.
 
 

Huomenna taas kotiharjoitukset jatkuvat. Ja tiistaista lähtien alkavat puutyöt. Huh, huh, vähän hikeä pukkaa, sillä tämäkin aluevaltaus on minulle täysin uusi. Varmasti tulet näistä harjoituksista vielä kuulemaan.
 
Jotta puutyöt eivät uisi uniini, nautin vielä hetken kynttilöiden valosta.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti