maanantai 6. tammikuuta 2014

Pihaunelmia ruudun takaa

Joululoma alkaa olla loppumetreillä, ja kevätlukukausi käynnistyy loppiaisen jälkeisenä tiistaina. Syksyllä aloitetut vihersuunnittelun perusteiden teoriaopinnot ja harjoitustyöt jatkuvat.

Kun tietoisuus suunnittelun periaatteista on lisääntynyt, myös omaa pihaa on tullut tarkasteltua kriittisesti ja ajatuksella.

Ideoita ja unelmia sisätiloissa

Talviaika on hyvä hetki harjoitella oman pihan suunnittelua. Vaikka on hämärää ja märkää, yritän hahmottaa ja ideoida pihaunelmia sisätiloissa, ruudun takana.


Kriittinen tarkastelu osoittaa, että omaa pihaa on vuosien saatossa tehty rakkaudella, mutta roiskimalla – kummemmin suunnittelematta. Pensas sinne, toinen tänne; vähän mukulakiviä ja marjapensaita ja yrttitarha - ihan kiva. Lisäksi kaverit ovat kantaneet omien pihojensa taimia, jotka ovat löytäneet paikkansa aina jostakin. Kuulostaako tutulle?

Nyt on aika kaivaa esille lukuisat valokuvat, joita olen pihastamme ottanut. Myös sisältä pihalle päin otetut kuvat ovat tärkeitä, vinkkasi ope. Tarkastelemmehan pihaa usein sisältäpäin.

Selaan puutarhalehtiä ja alan kirjallisuutta. Ideoin, luonnostelen ja hahmottelen. Siitä se lähtee, vähitellen.


Ammattilainen auttaa suunnittelussa

Jos tuntuu, etteivät omat rahkeet riitä suunnitteluun, käänny alan ammattilaisten puoleen.
 
Hyödynnä talviaikaa suunnitteluun, niin pääset heti keväällä toteuttamaan unelmiasi. Lue lisää Omakoti-lehdestä 4/2013, Unelmat paperille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti