tiistai 14. tammikuuta 2014

Vihersuunnittelusta liuskekiviin

Viherrakentamisen artesaaniopintojen yksi parhaista anneista on se, että siirrymme jouhevasti teoriasta käytäntöön.

Ihan oma asiakasprojekti

Olemme ahkeroineet kaikkiaan muutamia viikkoja opiskelemalla vihersuunnittelun perusteita. Lisäksi jokaisella on asiakasprojekteja, joihin kuuluu joko suunnittelua tai suunnittelua ja viherrakentamista.

Oma projektini on suunnitellut 50-luvulla rakennetun kerrostaloyhtiön pihan parannusta. Asiakkaan toiveita on kuunneltu, ja niiden pohjalta projektin jäsenet ovat tehneet omia luonnossuunnitelmiaan. Tänään saimme opelta kullanarvoisia neuvoja, miten etenemme niiden suhteen.

Ensimmäinen asiakastyö ja pientä jännitystä on ollut ilmassa. Tänään tuli ensimmäisen kerran tunne, että tästä haasteesta selvitään. Toivottavasti asiakas on aikanaan kanssamme samaa mieltä.

Liuskekiviharjoituksia

Huomenna alkavat liuskekivityöt, joita teemme koulumme puistosalissa. Toistaiseksi olemme harjoitelleet betoni- ja noppakivillä, joten liuskekivien sielunelämän opettelu on sitten ihan oma juttunsa.

Aamulla suuntaan ensin vaatekaapille ja laitan työreleet päälle. On mukava päästä välillä paperihommista kunnon duuniin, jossa työn tulos näkyy saman tien. Samalla tulee testattua, onko kunto yhtään noussut juoksu- ja kävelylenkkien myötä.

 

Tämä kuva on silkkaa poseerausta. Kivitöissä on tekemisen meininki, jossa ei lapioon nojailla kuin korkeintaan valokuvissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti