maanantai 3. elokuuta 2015

Pestoherkkua

Kirjoitin alkuvuodesta trendiksi nousseesta lehtikaalista (Monipuolinen lehtikaali), joka näyttää tulleen jäädäkseen suomalaisen keittiön vihannesvalikoimiin. Eikä syyttä, sillä se on varsin ravinnepitoista; sanotaan, että se sisältää jopa kaksi kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini.

Keväällä intouduin kokeilemaan lehtikaalin kasvatusta. Uskaltauduin lähteä liikkeelle siemenestä, sillä väittävät helpoksi kasvattaa.

Ja kas - omaksi yllätykseksikin minulla on nyt lehtikaalia omasta takaa. Vähäisellä hyötykasvien kasvattamiskokemuksella uskallan suositella sen kasvattamista muillekin.
Nyt lehtikaalini on jo sen verran suurilehtistä, että uskaltauduin kokeilemaan sitä myös keittiön puolella.
Tein lehtikaalipestoa, joka kieltämättä maistuu maukkaalle! Tässä ohje, ole hyvä:

Ainekset

1/2 dl pinjan-, auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
 noin 60 g lehtikaalia (lisäsin joukkoon myös vähän lehtipersiljaa)
1 - 2 valkosipulinkynttä
40 g parmesanjuustoa
1/2 - 3/4 dl oliiviöljyä (käytin avokado-oliiviöljyä, joka toimii tässä hyvin)
 puolikkaan sitruunan mehu

Lisää suolaa, jos et luota parmesanin suolaisuuden riittävän. Lisäksi mustapippuria makua antamaan.

Tee alta löytyvien kuvatekstien ohjeen mukaan.  Hienonna kaikki ainekset monitoimikoneessa.

Pilko lehtikaali. Tässä on reilu 60 gramman annos.

Paahda siemeniin hieman väriä öljyämättömällä pannulla.

Raasta juusto.
Purista puolikkaan sitruunan mehu.

Pilko valkosipuli.
Hienonna kaikki ainekset monitoimikoneessa.
Täytyy sanoa, että lopputulos oli maukas, mutta vaivaansa nähden annoskoko oli kovin vaatimaton . 
Työpäivän jälkeen eivät vähäiset kokkaustaidotkaan olleet ihan skarpissa terässä, joten sain samalla aikamoisen sotkun siivottavaksi. Onneksi on siunattu astianpesukone, jonka syövereihin sain sujautettua kaikki lukuisat, likaiset välineet.
 
Toimisikohan lipstikkapesto? Minulla kasvaa nimittäin sitäkin pihassa. Hmm...täytyy panna mietintään.

2 kommenttia:

  1. Kiitos herkkuohjeesta. Meillä on kasvamassa lehtikaalia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että pääset hyödyntämään ohjetta! Maistelin hetki sitten pestoa pastan kanssa, ja oli hyvää. :)

      Poista