maanantai 19. tammikuuta 2015

Ensin otetaan sanomalehti

Kiikutin aamusta biojätepussia lämpökompostoriimme, jota täytän ahkerasti myös näin talviaikana. Levitän syntyvää kompostimultaa mm. keväisin pensaiden ja puiden juurille. Ne tykkäävät!
Globe-lämpökompostori ja "välikompostori",
johon siirrän lämpökompostorin mullan vielä "tekeytymään".
Talikko on kompostoinnissa verraton työkalu.
Biojätepussina meillä on toiminut kaupan hedelmäpussi, jonka laitamme käytön jälkeen sekajätteisiin. Kaupan biojätepussejakin on testattu, mutta ne eivät ehdi hajota kompostorissamme. Toki ne ovat ympäristöystävällisempiä kuin muoviset hedelmäpussit, mutta maksavat ryökäleet ihan liikaa, ajattelee tämä opiskelija.

Koska kompostoinnin ideologiaan kuuluu samalla jätteiden määrän vähentäminen, päätin tänään vihdoinkin kaivella netistä ohjeet, miten sanomalehdestä taitellaan kompostipussi. Sanomalehdenhän voi käytön jälkeen heittää kompostoriin.
Netistä löytyi jälleen kerran hyviä ohjeita, jopa videon kera. Tässä yksi: Biojätepussin taitteluohjeet sanomalehdestä

Pitihän ohjetta kokeilla heti käytännössäkin.
Tabloidista taiteltu pussi on perheemme tarpeiseen vähän pieni, mutta toisaalta - näin se tulee tyhjennettyä useammin. Suurikokoisia sanomalehtiä (ns. broadsheet-formaatti) näkee tänä päivänä harvoin, mutta onneksi ainakin yhden kauppaketjun mainos edustaa vielä tätä kokoa. Siitä taiteltu pussi on käyttöömme kompakti.

Kun pääsin lehden taittelun alkuun, tein myös pieniä paperipussukoita. Niissähän voisi säilyttää esimerkiksi kukkien siemeniä. Tämä idea on ainakin Viherhattutädin mieleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti