perjantai 9. lokakuuta 2015

Viimeisiä viedään!

Viherrakentamisen kausi alkaa vääjäämättä lähestyä loppuaan. Töitä pusketaan nyt sillä meiningillä, että pitäisi saada vielä monta asiaa valmiiksi ennen talven tuloa.

Oma kauteni päättyy viimeistään lokakuun lopussa, joten viimeisiä kausityön viikkoja viedään tällä erää. Sitten jäänkin odottamaan kutsua ranneleikkaukseen.

Viime viikkoina on tämä ensimmäistä kauttaan ammattilaisena toimiva viherrakentajanoviisi vielä kokenutkin varsin monenlaista.
Nyt alkaa olla tiedossa, miltä tuntuu tehdä ulkotöitä hämärässä. Vielä ei ole sentään tarvinnut turvautua otsalamppuun, joka näyttää kuuluvan kokeneempien varusteisiin. Pensaiden leikkausta otsalampun valossa? Hmm... näinköhän vielä ehdin kokea tällä kaudella senkin.

Oma lukunsa on, miten pukeutua oikein, kun aamulla töihin lähtiessä pakkanen saattaa hipoa jo viittäkin astetta. Kerrospukeutumisen salat on nyt testattu toimiviksi, varrelliset turvakengät ja lämpimät työkäsineet on hankittu. Niillä on toistaiseksi pärjännyt ainakin näissä pakkasissa.
Päivän aikana porottava aurinko saa kuitenkin vielä aikaan sen, että vaatetta pitää välillä käydä vähentämässä. Ja varjon ilmaantuessa tai tuulen puhaltaessa taas lisäämässä. Sadesään vaatetus tuo tietysti vielä omat haasteensa.
Tällä viikolla tuli koettua myös ensimmäinen, onneksi lievähkö työtapaturma. Kiitos mm. suojakypärälle, joka suojasi päätäni kaatuessani.

Pyllähdys aiheutti kuitenkin jonkinasteisen, kokonaisvaltaisen kropan tärähdyksen, joten pientä kolotusta tuntuu siellä täällä tälläkin hetkellä. Opettavainen, joskin epämiellyttävä kokemus.

Nyt on kuitenkin viikonloppu edessä, joten toivotan kaikille kuulakasta, syksyistä viikonloppua: pihahommissa, sienestäen, lomaillen - tai ihan miten vaan!

2 kommenttia: