tiistai 23. kesäkuuta 2015

Juhannus tuli - ja meni

Tässä on nyt menty pari viikkoa sellaista haipakkaa - niin töissä kuin kotipihassakin - ettei heti tajunnutkaan, että olimme jo juhannuksessa. Ja nythän se jo meni!

Juhannuksen alla olin auttamassa kausikasvien istutushommissa. Kolmen naisen työryhmämme paineli pakettiautolla pitkin pääkaupunkiseutua, lastaten ja purkaen toinen toistaan kauniimpia kukkia autoon ja autosta pois.
Vielä kauniina kukkivat orvokit kaivettiin pois kesäkukkien alta.
Ja tällaista kukkaloistoa istutettiin tilalle.
Ja näitä ihanuuksia oli paljon!
Käsiä työnnettiin multaan tasatahtia ja ihastellen huokailtiin, että ei pöllömpi tapa ansaita palkkansa. Kiirettä piti, mutta kukat saatiin istutettua sopivasti juhannukseksi.
 Muutaman viikon kuluttua istutukset alkavat näyttää entistä kauniimmilta, kun kukat pääsevät näyttämään koko komeutensa!
En pannut hanttiin, kun jäljelle jääneitä kukkia jaettiin kotiin vietäväksi.
Juhannuksena koitti sitten kotipihan terassin laajennusurakka. Päätettiin aviomiehen kanssa, että töitä tehdään, vaikka sataisi. 
Vanhan terassin perustukset ovat kestäneet hyvin aikaa.
Näiden kylkeen rakennetaan nyt uutta.
Ja kyllä satoi - ja nimenomaan silloin, kun kannoimme laajennettavan terassiosan alta multaa pois. Rämmimme ajoittain saven sekaisessa liejussa ja liukastelimme märällä nurmikolla. Ei ollut kivaa, ei.
Ennen kuin olimme edes päässeet multaa kaivamaan, kaivoimme aikamoisen määrän puiden juuria pois. Lähes jokainen lapionisku kopsahti juureen, jota sitten yritettiin irrotella jos jonkinlaisilla välineillä.
 
 
 
Juuria kertyi kohtuullisen iso kasa, jonka olisin mieluusti polttanut juhannuskokkona. Kärräsin juuret kuitenkin lahopuuaitamme jatkoksi. Siellä niiden on hyvä lahota muiden oksien seurassa.
Juurta jaksain... tässä vain osa juurista.
Sauna ja kunnon vasta rentouttivat ihanasti aherruksen jälkeen. Ah, mikä ihana koivun tuoksu leijui löylyhetken yllä!

Terassi ei valmistunutkaan kunnianhimoisen tavoitteen mukaisesti juhannuksena, joten hommaa jatketaan vielä iltapuhdetöinä sekä tarvittaessa pidempäänkin.

Nyt pitää kiiruhtaa apujoukkoihin, niin saisimme taas yhden projektin valmiiksi!

2 kommenttia:

  1. Zemppiä terassihommiin, olet kyllä ahkera ja kauniita kukkia niin paljon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsemppitoivotuksista! Olen vähän sellainen Duracell varsinkin kesäaikana. Koko ajan touhua riittää, eikä malttaisi levätä.

      Poista