torstai 18. joulukuuta 2014

Portit auki viimeiseen lukukauteen

Nyt alkoi kauan odotettu joululoma, ja se jatkuu peräti loppiaiseen saakka - ylellistä! Sen jälkeen uuteen ammattiin valmistuminen alkaa olla jo hyvin lähellä. Jos kaikki menee suunnitellusti, valmistun viherrakentamisen artesaaniksi toukokuun lopussa. Kyllä se panee laulattamaan!
Puistosalimme laulava tonttu.
Kuluneen lukukauden viimeinen koulutyö liittyi puurakentamiseen. Olimme saaneet tehtäväksemme suunnitella kaksoisportin, joka ei repsota. Aika monet portit repsottavat, kuten olet varmaan huomannut.

Ope valitsi joukosta yhden mallin, jonka harjoittelimme tekemään käytännössä. Kaverit alkoivat tehdä porttia jo viime viikolla, jolloin satuin olemaan muutaman päivän sairauslomalla.

Tulin mukaan hommiin siinä vaiheessa, kun porttien pystylautoja ja saranoita alettiin jo ruuvata paikoilleen. Teoriapainotteisen syksyn jälkeen oli mukava olla jälleen puistosalissa!
Mahdollisimman pitkä ja tukeva sarana edesauttaa pysymään portin suorassa.
Työmäärään nähden meistä osa joutui vuorollaan vain katselemaan, mitä kaverit duunasivat portin kanssa. Oppiihan sitä siitäkin, mutta tuli kieltämättä vähän turhauttava fiilis - enemmän toiminnan ihminen kun olen.
Tässä on menossa tuumaustauko.
Kun puistosaliin sitten yhtäkkiä vielä pöllähti kouluumme tutustuva japanilaisseurue, piti edes yrittää näyttää mahdollisimman touhukkaalle. Mahtoivat siinä meitä kuvatessaan samalla miettiä, että mitäs mummoja täällä on opiskelemassa - olimmehan luokan kaksi vanhinta paikalla. Tilannekomiikka hymyilytti vähän itseäkin.
Tolpat on tuettu paikoilleen. Toinen tolppa on vielä maalamatta.


 

Lähes valmis portti.
Homma saatiin lähes valmiiksi. Portit ja tolpat maalataan vielä toistamiseen ja kiinnitetään porttiin salpa. Tolpat lyhennetään tarvittaessa asennusvaiheessa.

Valmis portti asennetaan aikanaan erään kartanon pihalle. Hieno portti pääsee arvoiseensa paikkaan!

Puuinfon tee-se-itse-ohjeet: portti
Pihaportin rakentaminen -video

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti