lauantai 30. elokuuta 2014

Kesä meni jo?

Kesä meni jo? Kyllä. Ainakin, jos kysymystä ajatellaan työssäoppimisjakson suhteen.

Maanantaina alkaa taas opinnot ja polkaistaan toinen - ja samalla viimeinen - opiskeluvuosi käyntiin! Tosin olen taas työssä oppimassa syyskuun toisella ja kolmannella viikolla, mutta se onkin sitten ihan toinen juttu. Kuopio, here I come!
Kesän aikana kului useita pareja työhanskoja.
Alliumin viherrakentaja- ja puutarha-alan ammattilaiset tarjosivat minulle aimoannoksen upeita kokemuksia, vinkkejä ja oppeja. Vanha sanonta "tekemällä oppii" tuli todettua kesän aikana monia kertoja.
Mittausharjoittelua Maijan kanssa.

Ira näyttää rälläkän käytön mallia.

Ullan tyylinäyte puun sitomisesta.
Työ oli fyysisesti raskasta, mutta palkitsevaa. Parasta oli, kun näki kättensä jäljet  saman tien konkreettisesti. Mielessä oli myös open antama oppi: älä koskaan sano vähätellen, että "tällainen siitä tuli", vaan "tällaisen siitä tein". Omaan työpanokseensa tulikin suhtauduttua sen vaatimalla vakavuudella.

Työpäivän aikana tuli hoidettua myös päivän liikuntaosuus, ulkoilmasta nauttien ja hikeä valuen. Kesän vaihteleva sääkään ei ollut suurempi ongelma, jos pukeutui asianmukaisesti ja huolehti riittävästä nesteytyksestä.
Tuli myös nähtyä hyvä läpileikkaus suomalaisista pihoista ja erilaisista asiakkaista, jotka olivat pääasiassa perusmukavia. Tosin silloin tällöin olisi ollut kiva, jos olisi tarjottu esimerkiksi raikasta vettä tai mahdollisuus käydä vessassa. Vink, vink.

Ensi viikolla tapaan taas opiskelukaverit ja kuulen heidän kokemuksiaan työssäoppimisesta. Mahtavatko kaikki olla tyytyväisiä kokemuksistaan? Harkitseekohan joku opintojen keskeyttämistä tai toisaalta jopa jatko-opintoja?

Syyskuussa jatkamme myös asiakastöiden parissa. Opettajallemme tulee vuosittain useita asiakastoiveita, joista osa pystytään toteuttamaan oppilastöinä joko keväällä tai näin syksyllä. Oma työryhmäni jatkaa keväällä aloitettua luonnonkivimuuria eli tiedossa on lisää hyvää habaharjoitusta! Sinne siis, treenaamaan ja uutta oppimaan!
Tämän muurin uudelleenrakennus ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti