sunnuntai 21. elokuuta 2016

Puuhastelua pihapiirissä

On ollut sopivasti työntäyteinen viikonloppu, johon on mahtunut kukkapenkkien kitkemistä, vähäistä sadonkorjuuta ja piipahdus metsässä sienitilannetta katsastamassa.

Kaikki edellä luettelemani tehtävät tuli tehtyä löysin rantein - niin, että homma tuntui mukavasti mielekkäältä. Kun vielä aurinkokin sattui ihanasti lämmittämään viimeviikkoisen sateen ja syksyisen viileyden jälkeen, niin mikäpä tässä oli puuhastellessa.

Pihan sato oli nopeasti kerätty. Keräsin kymmenkunta komeaa raparperin vartta, joista osan laitoin pilkottuina ja hieman sokeroituina pakastimeen. Osasta tein piirakan, joka maistuu aina ihanasti kesälle.

Lisäksi keräsin loppuja lehtikaalin lehtiä, jotka niinikään pakastin. Lehtikaali on helppo käsitellä pakastettuna: taputtele tai pusertele pussissa olevat jäädytetyt lehtikaalin lehdet silpuksi. Samalla irtoavat myös paksut lehtiruodit.

Katsastin myös ruusu- ja härkäpapujen tilanteen - ja minuapa odottikin yllätys: yksi ainoa palko (ainakin toistaiseksi) löytyi, mutta sepä olikin sitten tosi komea. Pituutta peräti 34 senttiä - pitihän se oikein mitata, kun oli niin valtava.
Kun kesä alkaa kääntyä syksyyn, minulle tulee tarve päästä metsään niin usein kuin mahdollista. Nautin metsän hiljaisuuden lisäksi suuresti sienestämisestä, joten tänään sunnuntaina jätin kotipihan hetkeksi ja piipahdin vaihteeksi lähimetsässä. Saldona muutamia kantarelleja ja litran verran suppilovahveroita. Pienimmät suppikset jätin suosiolla vielä metsään kasvamaan.
Pehmeä, upottava sammal on miellyttävä kävellä.
Nämä saavat kasvaa vielä vähän kokoa.
Mustikoita on metsässä edelleen tosi paljon. ja kosteikkoalueilla ne ovat lähes pensasmustikan kokoisia. Nyt mustikoita olisi helppo kerätä, sillä osa varpujen lehdistä on jo varissut. Minä keräsin niitä vain suuhuni, ja hyvälle maistuivat!
Haluan vielä loppuun laittaa valokuvan kallionauhuksesta, jonka kauniit, oranssinkeltaiset kukat ovat houkutelleet tänä viikonloppuna runsaasti neitoperhosia. Kyllä on ollut ilo seurata näitä näyttävän värikkäitä kaunokaisia! 
Nyt on kello paljon ja täytyy alkaa orientoitua huomiseen työpäivään. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

2 kommenttia:

  1. Ihania loppukesän puuhia ja tunnelmia. Itsekin kävin äkkiseltään metsäretkellä sateen lomassa. Kaunis kuva neitoperhosesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja kiva, että tunnelma välittyi. Neitoperhonen oli tosi soma. Metsäretki sateen lomassa kuulostaa hyvälle; hapekas ja raikas ilma. 👍

      Poista