sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Lepo vaan!

Aina eivät asiat etene suunnitelmien mukaisesti. Kirjoitin edellisen kerran, että Pääsiäinen rauhoittaa mielen. Luonto päättikin toisin. Mielen sijasta tai sen lisäksi pitääkin nyt rauhoittaa koko keho.

Muutaman viikon oireillut flunssani ja poskiontelotulehdus äityivät huonommiksi antibioottikuurin loputtua. En ole vuosiin sairastanut kuumetta, joka nyt pompsahti heti kuurin päätyttyä. Bonuksena sain nuhan lisäksi pahenevan yskän.
Olo on yhtä rupsahtanut kuin kotimaljakon tulppaaneilla.
Eilinen kaunis lauantaipäivä tulikin sitten pihatöiden sijaan istuttua päivystyksessä. Labra- ym. tutkimusten tuloksena lääkäri määräsi puutarhavälineiden sijasta lisää lääkettä ja lepoa.

Lämpimän peiton alla voinkin nyt luvan kanssa lueskella lehtiä ja tutustua piha- ja puutarhakirjoihin, jotka ovat divareista ja kirjakaupoista tarttuneet matkaani.

Tähän asti parhaaksi toteamani kirja on tosin vielä matkalla nettikaupasta (kirjan kansikuva alla). Suosittelen Tanja Niemisen selkeästi kirjoitettua kirjaa, jos varsinkin olet aloittamassa puutarhasi suunnittelua.

Kirja auttaa luomaan sekä helppohoitoisen että väri- ja kasvivalinnoiltaan tasapainoisen puutarhan. Kirjassa on myös erillinen, irrotettava väriympyrä, jota voti hyödyntää myös sisustamisessa.
 Jos ulkoilultasi ja omilta pihatöiltäsi ehdit, vilkaise myös alle linkittämiäni juttuja.

"Piti tulla paratiisi, mutta tulikin työleiri" (Yle Uutistet > Luonto 19.4.2014): puutarhahommat voivat jopa karata lapasesta. Arvelen vahvasti jonkun tunnistavan tästä jutusta itsensä.

Kylvö on parasta (Helsingin Sanomat 19.4.2014): 18-vuotias Juuso haaveilee kasvihuoneesta mopon sijaan. Puutarhanhoito on Juuson hauska harrastus.

Totta ja tarua puutarhasta (Helsingin Sanomat 19.4.2014): lue tämä, jos haluat joitakin faktatietoja puutarhanhoidosta ja kasveista. Tosin samalla vältät kokeilemisen jännityksen.
Nyt sitten lepo vaan, että pääsee taas kokemaan tämän riemun!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti