perjantai 13. tammikuuta 2017

Gluteeniton näkkäri, joka meinasi viedä kielen mennessään

Sain työkaveriltani joululahjaksi itsetehtyä näkkäriä, joka meinasi viedä kielen mennessään. Se oli niin hyvää, että piti saada lisää. Siispä kysyin kaverilta, miten tätä maukasta näkkäriä valmistetaan.
Näkkäri sisältää runsaasti siemeniä.
Sain kuulla, että kyseessä on gluteeniton siemennäkkäri, joka ei pelkästään maistu hyvälle, vaan jonka valmistus on myös helppoa. Osta Lumina-tuoteperheen uutuus, Siemennäkkärileivontaseos, johon lisäät vettä, öljyä ja suolaa (jos haluat), paista ja voilà: Nauti!

Yhdestä annospussista tulee pari pellillistä.
Tutkaillaan näkkärin tuoteselostetta ja ainesosia hieman tarkemmin. Näkkäri on mm. viljaton, gluteeniton, maidoton, soijaton ja lisäaineeton. Hyvä, hyvä - jo tähän asti. Lisäksi tuote sisältää omega-3-rasvahappoja, kuituja ja magnesiumia. Sen salaisuuden sanotaan olevan kotimainen pellavaöljy. Näkkärissä on maissijauhoa, auringonkukansiemeniä, pellavansiemeniä ja  kurpitsansiemeniä.


Olen lisännyt valmiiseen seokseen
keitetyn veden ja oliiviöljyä.
Levitin taikinan leivinpaperille
käyttäen apuna toista leivinpaperia. 

Kuten näkyy, on taikinassa melkoisesti öljyä.
Noh... eipähän leivinpaperi tarttunut kiinni.
 
Leikkasin taikinan pitsaleikkurin avulla
sopiviksi paloiksi.
Ennen paistamista rouhaisin pellillisten
päälle vielä suolaa.
Kohta alkaa olla valmista, nam!
Rouskis vaan sullekin, jos innostut kokeilemaan!
Näitä voi herkutella ihan tällaisenaan.
Tässä vielä linkki Luminan sivuille, josta saat lisätietoa tuoteperheestä ja myyntipaikoista. Oman leipäseokseni ostin Ruohonjuuresta, jossa pussi maksoi hieman alle 5 euroa.

2 kommenttia:

  1. Siemennäkkäriä on tullut tehtyä useita kertoja, mutta ei tätä. Vaikuttaa herkulliselta, täytyypä kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Olen myös kokeillut erilaisia, hyviksi todettuja siemennäkkäriohjeita. Tämä oli taas erilainen, helppo ja tosi maukas. Kiva, että innostuit kokeilemaan!

    VastaaPoista