maanantai 1. helmikuuta 2016

Värikäs wokki

Nyt kun kuukausi vaihtui, tulin taas vilkaisseeksi, mitkä Satokausikalenterissa mainitaan tämän kuukauden varastokasviksiksi ja ulkomaisiksi sesonkikasviksiksi.

Liekö lista jäänyt päähäni muhimaan, kun kaupasta tultuani huomasin lastanneeni kassiin koko joukon listassa mainittuja, ja muitakin kotimaisia kasviksia: porkkanoita, juuripersiljaa, valkokaalia, varsiselleriä, banaanisalottisipulia ja kurkkua. Lisäksi oli ulkomaista suippopaprikaa.

Näistä, ja kaapin kätköistä löytyvistä muista aineksista, syntyi värikäs wokkiruoka.
 Värikäs wokki (6 - 8 annosta)

Paistamiseen (seesam)öljyä
6 porkkanaa
2 juuripersiljaa
3 varsisellerin vartta
1 suippopaprika
Puolikas kaali
Puolikas kurkku
2 -3 viipaletta (tuoretta) ananasta
2 - 3 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
3- 4 jalapenoviipaletta
2 rkl morttelissa rikottuja maapähkinöitä
Runsas loraus soijakastiketta
Sitruunan mehu 
Timjamia
Mustapippuria
(Suolaa)
  1. Halkaise kurkku ja poista siemenet. Leikkaa kasvikset tikuiksi tai suikaleiksi ja sipulit siivuiksi.  
  2. Kuumenna öljy wokkipannussa (tämä ruokamäärä ei taida mahtua paistinpannuun) ja lisää pannulle kasvikset, ananas, sipulit, inkivääri, jalapenot sekä sitruunan mehu ja soijakastike.
  3. Kääntele kasviksia pannulla noin 10 minuuttia; kuitenkin korkeintaan niin kauan, että kasvikset ovat vielä hieman rapsakoita.
  4. Ripottele sekaan maapähkinät ja paista vielä minuutti tai pari.
  5. Mausta timjamilla, mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Olin tehnyt taas ruokaa rykmentille. Omassa wokissani oli lisäksi 200 g jauhelihaa, jota sattui olemaan jääkaapissa. Wokki toimii mielestäni ilman lihaakin. Se oli tällaisenaan täyttävä, joskaan ei liian raskas.

Jos haluat ruuasta vielä ruokaisamman, keitä lisukkeeksi esimerkiksi nuudeleita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti